Invitat în cadrul unei emisiuni sportive, Sinescu a fost mitraliat de suporterii care au adresat întrebări prin intermediul realizatorului. Cele mai multe, despre declaraţia tehnicianului conform căreia, dintre FCSB şi ASA Târgu Mureş, mai în drept să ia campionatul e gruparea bucureşteană.

Sinescu este un antrenor dedicat meseriei, dar nu este niciodată un diplomat. În sensul în care să evite o astfel de întrebare capcană specifică presei bucureştene. Sinescu a răspuns, opinia sa fiind bazată pe valoarea fotbaliştilor care compun cele două loturi, dar, mai ales, pe senzaţia acută, personală, că ASA a fost ajutată de arbitraje în ascesiunea spectaculoasă.

Strict tehnic, a vorbit antrenorul Petrolului, după cum a spus în cadrul emisiunii Pasul la ofsaid. Desigur, nu trebuie neapărat să fim de acord.

Dar nici să-l împuşcăm cu rachete, ca în Coreea de Nord, pe Sinescu pentru o declaraţie care nu afectează parcursul lupilor.

Mai supăraţi ar trebui să fim pe situaţia în care se află Petrolul. Pe faptul că, dintr-o echipă chiar mai valoroasă decât a fecesibiştilor, am ajuns să ne uităm la alţii cum joacă pentru titlu. Şi, mai rău decât atât, să-i şi arbitrăm!  

Din declaraţiile lui Sinescu în cadrul emisiunii reies lucruri mai interesante decât acest război. De exemplu, o opinie din interior cu privire la rezultatele negative. O localizare a izvorului nemulţumirilor care, mai apoi, s-a transformat într-un fluviu în care s-au înecat de-a valma toate speranţele suporterilor la un trofeu.

“La început, când am ajuns în cantonamentul din Antalya, totul era foarte bine, lucrurile se desfăşurau într-un cadru profesionist sută la sută. Vestea insolvenţei a fost însă o lovitură teribilă. Nimeni nu ştia ce se va întâmpla în continuare. Aici a fost momentul în care jucătorii au discutat cu impresarii, cu familiie lor şi cu apropiaţi de-ai lor şi au pus interesul personal deasupra celui de grup. Am încercat să-i mobilizăm pentru a ajuta clubul, dar n-am reuşit pentru că cei mai mulţi dintre ei consideră că intrarea în insolvenţă a fost o metodă prin care clubul a dorit să scape de nişte datorii către ei. Un alt aspect a fost imposibilitatea de a juca în cupele europene. Asta i-a afectat grav pe cei mai mulţi dintre ei”.