Primăria Ploieşti a anunţat că Valeriu Răchită nu se ma mai implica în proiectul de înfiinţare a noului Petrolul.  Comunicatul remis de primărie conţine însă unele inadvertenţe. Conform contractului încheiat cu Primăria Ploieşti, Răchită este consultant, nu consilier al primarului (nu e o diferenţă doar de nuanţă, ci de încadrare şi atribuţii). A doua, conform aceluiaşi contract, Vivi nu putea oricum să se implice în proiectul Petrolul ca şi reprezentant al primarului Dobre, din moment ce singura sa atribuţie este proiectul Şcoala şi Sportul.

Iată comunicatul remis de primărie:

“Domnul Valeriu Răchită, consilierul pe probleme de sport al primarului, nu se va mai implica în acţiunile privind înfiinţarea unei noi echipe de fotbal. Neînţelegerile dintre suporteri, dar şi articolele defăimătoare la adresa sa din ultimele zile l-au determinat pe domnul Răchită să ia această decizie, nedorind să perturbe în nici un fel demersurile întreprinse pentru înfiinţarea noii echipe de fotbal Petrolul”, se arată în comunicat.

 “Rămân acelaşi om apropiat de fotbal şi de sport, dar mă voi concentra mai mult pe activitatea copiilor şi juniorilor. Îmi doresc ca Petrolul să joace cât mai curând la Ploieşti şi să ne vedem pe stadion susţinând cu mândrie echipa de suflet a oraşului”, a declarant Vivi Răchită, conform aceluiaşi comunicat.