Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep a primit vestea anului tocmai de la principala sa rivală, Serena Williams. Liderul WTA şi-a anunţat retragerea de la ultimele două turnee importante ale anului.

Americanca a decis să nu participe la turneul de la Beijing, care începe pe 3 octombrie, şi de la Turneul Campioanelor, care începe pe 25 octombrie.

Într-o declaraţie pentru site-ul turneului de la Beijing, Serena a precizat că are nevoie de odihnă şi vrea să se recupereze după accidentările din acest sezon.

"Nu este nici un secret că tot sezonul am avut parte de o mulţime de accidentări: la umăr, la genunchi sau, în finalul unui anumit meci de la US Open, la inimă. Vreau să concurez cît mai mult posibil. Acum fac un pas înapoi şi mă retrag de la turneele de la Beijing şi de la Singapore, pentru a avea grijă de sănătatea mea şi să mă vindec", a declarat Serena, potrivit gsp.ro.

După acest anunţ, Simona Halep, locul 2 WTA, devine principala favorită a celor două turnee. În plus, la competiţia de la Beijing nu va participa nici Maria Şarapova.