O echipă care a jucat într-o săptămână trei meciuri oficiale, din care două în deplasare, şi care a reuşit să câştige de fiecare dată, marcând 13 goluri, este o echipă mare. Şi Petrolul a ţinut să demonstreze asta. A strivit, efectiv, o grupare care nu primise gol în primele două meciuri şi a mai ţesut un petic pe stofa de campioană!

Prima repriză a fost una plină de acţiune, deşi canicula pe care s-a jucat era ultimul lucru de care avea nevoie Petrolul, la ce program a avut în această perioadă. După ce Iaşiul s-a agitat un pic la început, Mutu a ratat incredibil din doi metri la o centrare perfectă a lui Albin. Acelaşi Albin i-a pasat inteligent lui Teixeira, pe culoar, iar Filipe nu a ratat, deschizând scorul în minutul 19, cu un şut la colţul lung, mingea lovind bara înainte să intre în poartă. După o intervenţie de senzaţie a lui Pecanha, la şutul lui Olah, Iaşiul avea să egaleze, prin Wesley, scăpat din marcaj de Gerson.

Petrolul a reacţionat imediat, Tamuz cu două ocazii mari, Mutu, cu una imensă şi Albin, blocat în ultima instanţă, fiind acţiunile care au arătat că lupii vor totul de la acest joc. La pauză s-a intrat la egalitate, doar pe tabelă, însă, nu şi pe teren, pentru că Mitic a avut o intrare criminală, din spate, la Albin şi a fost eliminat, normal, de Balaj.

Gerson nu a mai prins şi repriza secundă pe teren, nu neapărat pentru că a greşit la gol, cât mai ales pentru faptul că Hoban, intrat în locul lui, e mult mai ofensiv, iar Petrolul avea om în plus.

În minutul 47, Albin prelucrează perfect un balon pentru Mutu, l-a lăsat singur pe decarul Petrolului cu portarul, dar Mutu a tras direct în el, din 5 metri, bifând încă o ratare uriaşă în dreptul lui. Era a treia!

A patra nu a mai fost! Albin, excelent în tot meciul, a pasat sclipitor pentru Mutu, iar căpitanul Petrolului a înscris, aducând Petrolul în avantaj, absolut logic.

Petrolul s-a desprins la 3-1 graţie golului marcat  de Tamuz, în minutul 55 şi diferenţa imensă de valoare  era pecetluită.

Meciul nu era terminat, însă, pentru că Petrolul, în ciuda oboselii şi a programului infernal, a găsit pofta de spectacol şi Tamuz a mai marcat o dată, în minutul 70, punctând pentru 4-1.

Alcenat a avut timp să facă o prostie şi să fie eliminat pe final, absolut ilogic, iar aceasta este cam singura pată neagră pe evoluţia lupilor.

Albin a încheiat meciul cu un şut fabulos, din lovitură liberă, încununându-si evoluţia foarte bună, el având în acest joc şi două assist-uri.

 5-1 pentru lupi, şi confirmarea valorică a fost dublată de spectacol!