Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost eliminată, vineri, în sferturile de finală ale China Open, după un meci-maraton cu Caroline Garcia, locul 15 WTA, care a durat trei ore şi 21 de minute. În urma acestei înfrângeri, Simona Halep are nevoie de o victorie în semifinala cu Jelena Ostapenko, de sâmbătă, pentru a urca pe locul 1 WTA, fără să fie obligată să câştige turneul de la Beijing.

Garcia a învins-o, după o partidă dramatică, scor 6-7 (5), 7-5, 7-6 (6), pe Svitolina şi s-a calificat în semifinalele China Open. Partida s-a încheiat după ora locală 00:30.

Svitolina a avut o minge de meci în tie-break-ul setului decisiv, pe serviciul adversarei sale, dar a ratat-o. În această partidă cele două sportive au reuşit 19 break-uri.

În penultimul act, franţuzoaica o va întâlni, sâmbătă, nu înainte de 14.30, pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 12, care a întrecut-o, în sferturi, pe compatrioata ei, Barbora Strycova, locul 29 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4.

Pentru a deveni numărul 1 mondial, Svitolina trebuia să câştige trofeul.

În cealaltă semifinală se vor întâlni, sâmbătă, nu înainte de ora 09.30, Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi letona Jelena Ostapenko, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9. Pentru a urca pe primul loc, Simona Halep trebuie să ajungă în finală.

Halep este pentru a patra oară la o victorie de locul 1 mondial. Ea a ratat trei ocazii până în prezent, în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în faţa Johannei Konta, şi în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.