Atacantul argentinian Carlos Tevez este cel mai bine plătit fotbalist din lume. El va câştiga mai mult de un euro pe secundă.

Carlos Tevez a semnat contractul cu gruparea chineză Shanghai Shenhua, care plătit 10 milioane de euro pentru serviciile sale grupării argentiniene Boca Juniors.

Astfel, atacantul care va împlini 33 de ani în februarie va câştiga la Shanghai nu mai puţin de 40 de milioane pe an. Tevez a semnat un contract valabil pe doi ani.

Fostul atacant de la Manchester City sau Juventus Torino va câştiga din salariu cât Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo la un loc. Tevez va primi 4.600 de euro în fiecare oră petrecută la echipa de pe locul 4 în China.

Chinezii investesc masiv în fotbalişti în această iarnă. Brazilianul Oscar (25 de ani) a părăsit-o pe Chelsea Londra pentru Shanghai SIPG, unde va avea un salariu de aproape 500.000 de euro pe săptămână.

În China au ajuns, de curând, şi belgianul Axel Witsel, transferat pe bani grei de la Zenit Sankt Petersburg, Jackson Martinez, Hulk, Ramires sau Ezequiel Lavezzi.

Carlos Tevez are un palmares extrem de bogat, care cuprinde trofee cucerite în Argentina, Brazilia, Anglia şi Italia, cât şi cupe continentale în Europa şi America de Sud.