”Sunt optimist. Optimismul meu se bazează pe ceea ce am făcut până acum. Obiectivul principal a fost închegarea unei echipe, a unui grup omogen, ceea ce am reuşit. Am adus jucători de caracter, care vor da tot ce pot. Se vor bate până în ultimul minut pentru victorie şi pentru culorile clubului. Am creat o mică familie. a început preşedintele Marius Stan la conferinţa de presă, care a prefaţat debutul Ligii a 2 a şi primul meci al Petrolului Ploieşti, în deplasare cu Metaloglobus.

„Am adus jucători de caracter, care, chiar şi atunci când o să se întâmple să pierdem meciuri, o să vedeţi că vor da tot ceea ce pot. Se vor bate până la capăt pentru victorie şi pentru ceea ce ne-am propus să realizăm”, a continuat optimistul Marius Stan care crede în...puterea grupului.

”Mizez pe ceea ce înseamnă puterea lotului. La acest moment nu avem supervalori, nici nu vom avea în perioada următoare, ci jucători care, împreună, vor închega o echipă omogenă, unită, determinată, aşa cum cred că îi place şi publicului spectator. Dacă în urma acestei atitudini or să apară şi rezultatele, atunci nu vom putea decât să fim mulţumiţi”, a spus Marius Stan.

Şi antrenorul Flavius Stoican recunoaşte că Petrolul nu are în acest moment un lot foarte puternic: „Nu cred că avem un compartiment care excelează. Sunt mulţumit ca şi grup, iar atunci când am făcut selecţia ne-am gândit şi la calitate, şi la caracter. Iar legat de tinerii din lot, veţi vedea că ei vor juca nu doar pentru că le permite regulamentul, ci pentru că eu cred foarte mult în ei”.

Flavius Stoican crede că va fi un an foarte greu, dar este convins că va reuşi să ducă Petrolul în Liga 1, pentru că se va concentra doar la fotbal: "Avem multe echipe care doresc promovarea. Cred că la debutul Ligi a 2 a toţi plecăm cu aceeaşi şansă, deci nu ne permitem să ignorăm pe nimeni. Pot conta pentru promovare şi U Cluj, şi UTA, cele două echipe care au retrogradat din Liga 1, care sunt mai tăcute, dar sigur vor înapoi, Rapid a mers excelent în meciurile de pegătire, au un lot puternic, Farul, FC Argeş. Dar nu putem să nu ignorăm nici, spre exemplu Reşiţa. Am vorbit cu preşedintele lor, ei spun că vor să se menţină acolo, dar dacă vor avea un debut bun, pot produce o surpriză".

Partida dintre Metaloglobus şi FC Petrolul se va disputa duminică, de la ora 13.30, pe terenul ”Juventus” din Bucureşti. Spectatorii ploieşteni vor avea la dispoziţie 500 de tichete, pe care şi le vor putea procura de la casa de bilete a stadionului ”Ilie Oană”. Mâine, casa de bilete va fi deschisă în intervalul orar 09.00-21.00, preţul unui tichet fiind de 20 de lei.