Aproape distrusă de primărie, echipa de handbal feminin încearcă să supravieţuiască. Răul făcut are, desigur, un preţ. În condiţiile în care aproape toate senioarele au plecat, CSM Ploieşti a prezentat, la meciul cu Dunărea Brăila, un lot format din 11 junioare!

Imposibil de scos un rezultat bun în faţa unei adrersare de mare calibru. Din toată nebunia asta răzbat însă şi câteva aspecte pozitive. Ambiţia acestor copile trimise prea de mici la război, dorinţa lor de a se evidenţia, talentul.

Iar remarca pe care o face site-ul oficial al clubului ploieştean este esenţială:   “Brăila dă cele mai multe jucătoare, 7, lotului preliminar, de 28 de sportive, pe care selecţionerul Tomas Ryde le-a nominalizat în perspectiva Campionatului European din Suedia (4-18 decembrie).

Iar echipa care încheia, în vară, primul sezon la nivel de junioare I pe locul al V-lea a reuşit, în multe momente, să ofere o replică bună, scorul final 20-38, nefiind departe, de exemplu, de un 37-25 pe care Dunărea l-a administrat, în runda anterioară, Unirii Slobozia.”

În afară de asta, mai trebuie reţinută şi echipa care a jucat curajos în faţa Dunării Brăila, în a cărei componenţă s-a aflat o singură senioară, portarul Alina Dumitru.

 

CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila 20-38 (9-17)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: Alina Dumitru – Ingrid Bodo (1 gol), Bianca Ionescu (5, 5 din „7 metri”), Anisa Şerban (6), Andra State (1), Andreea Mihart (1), Bianca Marin (3). Au mai jucat: Cristina Mititelu, Alexandra Bărbuceanu – Ana Maria Gros (2 goluri, 2 din „7 metri”), Mihaela Năstase, Andreea Fulgeanu (1). Antrenor: Daniel Gheorghe.

HC Dunărea: E. Voicu – C. Preda (2 goluri), Tătar (7), Zamfirescu (4, 1 din „7 metri”), Szucs (1), Tiron (5), Tănăsie (4). Au mai evoluat: Micu – Krnic, Perianu (4, 1 din „7 metri”), Lipară (3), Orşivschi (3), Ciuclaru (3), Obedeanu (2, 1 din „7 metri”), Epureanu. Antrenor: Costică Buceschi.

Arbitri: Iulian Ghiţă şi Sebastian Topliceanu (ambii din Constanţa).

Observator FRH: Gheorghe Bejinariu (Argeş).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 8/1 ratată (State) – 3/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 3 (Marin – 2), State – 3 (Zamfirescu, Tătar, Epureanu).