Petrolul a remizat  în cel de-al treilea joc de verificare din Serbia. După 0-0 cu Novi Sad, grupare care va juca în Europa League, lupii au terminat la egalitate şi cu Spartak Subotica. De data aceasta, a fost remiză cu gol marcat, după ce elevii lui Tibor Selymes au condus cu 1-0 graţie reuşitei lui Nepomuceno, în repriza a doua.

După jocul disputat în această seară, concluzia ar fi că Petrolul mai are de muncă pentru a face faţă cu succes cerinţelor Ligii I. Asta pentru că, din nou în compania unei formaţii sârbe, tot de prim eşalon, au persistat problemele de exprimare pe faza defensivă.

De exemplu, în prima repriză, s-a jucat mai mult pe partea dreaptă, acolo unde a stat Nepomuceno, şi mai deloc pe flancul opus, acolo unde Zoubir a fost practic izolat. Abia după schimbările din repriza a doua, când a fost trecut în centru, odată cu introducerea lui Hassan, Zoubir s-a văzut mai mult în joc, contribuind, de altfel, la unele faze combinative frumoase ale lupilor.

Altama a fost jucătorul care aproape că n-a greşit nicio pasă, dar rolul său a fost mai mult defensiv, în timp ce Ropotan, care şi-a asumat şi unele acţiuni ofensive, mai are nevoie de puţin timp pentru a-şi cunoaşte mai bine noii colegi.

Luând în calcul şi  ploaia deasă şi rece ca gheaţa care a căzut preţ de cel puţin 40 de minute adunate pe parcursul meciului, testul cu Subotica n-a fost deloc rău şi îl ajută pe Selymes să tragă noi concluzii în încercarea de a pune la punct lucrurile în timp cât mai scurt.

Meciul a avut şi faze spectaculoase. Drept dovadă, cele două bare în contul sârbilor, din lovitură liberă şi din acţiune.

Petrolul a fost însă echipa care a înscris prima, în minutul 71, în urma unei acţiuni plecate de la Roberto Alecsandru şi finalizate de Nepomuceno. În afara golului de 1-0, ploieştenii au mai avut câteva ocazii mari. Alecsandru a ratat reluarea, după o centrare a lui Nepomuceno deviată la bara a doua, iar Hassan a finalizat cu un şut peste poartă o acţiune personală foarte bună. Chiriţă, Zoubir şi Rusu i-au încercat şi ei pe cei doi portari folosiţi de Subotica.

Până la urmă, sârbii au egalat, în minutul 81. A  fost corner de pe stânga, Bolboaşă a ratat intervenţia acuzând un fault, mingea a ajuns la Dimitrievic, iar acesta a înscris pentru 1-1.

Următorul meci al petroliştilor este programat marţi, de la ora 19.00, ora României, în compania lui FK Jagodina.

 

Probleme de lot

Jeremy Faug-Porret a acuzat o stare febrilă pe parcursul zilei, iar Beţa, Bocognano, Diarra şi Gnohere nu au putut evolua din cauza unor probleme medicale.

 

Petrolul: Cobrea (60 Bolboaşă) – Peteleu, Alecsandru, Benga, Chiriţă – Ropotan (55 Hassan) – Zoubir, Marinescu (cpt) (71 Andre), Altama, Nepomuceno – Milinceanu (51 Rusu)