Simona Halep, locul doi mondial, va deveni după turneul de la Wimbledon, când Serena Williams va ieşi din top 10, jucătoarea activă cu cele mai multe săptămâni consecutive între primele zece clasate, informează wtatennis.com.

La sfârşitul turneului de la All England Club, Serena Williams, fostul lider mondial, va ieşi din Top 10, iar Halep va deveni sportiva cu cele mai săptămâni consecutive între primele zece jucătoare, cu 182 de săptămâni. Halep a intrat pentru prima dată în Top 10 în ianuarie 2014 şi ajuns cel mai sus pe locul doi, poziţie pe care se află şi în prezent.

Mai mult, de când a intrat în Top 5, românca a petrecut doar nouă săptămâni sub acest prag, una dintre ele chiar în acest an, înainte să câştige turneul de la Madrid.

După Wimbledon, Serena Williams va ieşi din Top 10, după foarte mult timp. Ca o consecinţă, Simona Halep va deveni jucătoarea cu cea mai lungă ”şedere” în Top 10.

Serena Williams se află în Top 10 de 276 de săptămâni consecutive, după ce a revenit printre cele mai bune zece jucătoare pe 1 aprilie 2012.