Surse din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Prahova au dezvăluit că această instituţie nu va vota planul de reorganizare propus de clubul Petrolul Ploieşti deoarece nu sunt suficiente elemente care să garanteze plata datoriilor către ANAF. Una din principalele probleme ridicate de fiscul prahovean a fost modalitatea în care administratorul judiciar a propus plata sumelor către stat, majoritatea datoriei fiind programată să fie achitată în partea a doua a execuţiei planului.

S-a analizat planul de reorganizare propus de SC PETROLUL PLOIEŞTI S.A. şi s-a constatat că eşalonarea plăţilor către ANAF nu este acceptabilă. Toţi membrii comisiei de analiză au fost de acord că propunerea nu este realistă. Dacă se va veni cu o altă propunere care să garanteze recuperarea sumelor de către bugetul statului vom reanaliza planul în noua formă. Însă în actuala formă nu îl putem accepta.” a precizat sursa.

Reamintim că FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) către 75 de creditori înscrişi la masa credala, cea mai mare sumă fiind către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, peste două milioane de lei. Salariaţilor societăţii ( printre care şi jucătorii ) urmează să li se achite 60% din drepturile restante în timp ce creditorilor chirografari (inclusiv  SC SGU SRL – administratorul stadionului Ilie Oana) doar 10% din datorie.