Era clar că Petrolul nu putea primi săgeţi otrăvite de la Săgeata. În niciun caz de la Săgeata frântă a lui Selymes. Cu un sistem “modern”, 5-4-1, oaspeţii nu au surprins pe niciunul dintre oamenii aflaţi pe Ilie Oană. În teren sau în tribună. Au reuşit doar să surprindă fotbalul, de care şi-au bătut joc într-un stil barbar, l-au schingiuit, l-au schimonosit şi apoi l-au aruncat în beznă. După ratarea lui Priso, din minutul 5, Petrolul a deschis scorul în minutul 26, atunci când acelaşi Priso a centrat perfect pentru Teixeira, acesta reluând din 6 metri, la colţul lung. Dore a mai ratat alte trei ocazii până la pauză, una dintre ele fiind imensă, după ce congolezul a driblat şi portarul advers încurcându-se în paşi. Lumea de pe Ilie Oană le-a cerut oaspeţilor să joace fotbal, nu să fie „păcălici”.Asta deşi, respectând adevărul, Săgeata a avut în minutul 35 un moment magic, reuşind chiar trei pase consecutive în terenul Petrolului. Faptul că în repriza secundă, un şut al lui Ndoye l-a nimerit pe Roman, mingea deviată astfel lovind transversala, a fost cel mai important moment ofensiv al unei echipe din bezna fotbalului, i-a alimentat tupeul lui Selymes şi atât. Pentru că Boudjemaa şi Romario au marcat golurile 2 şi 3 ale Petrolului, în urma unor pase primite de la Dore şi Guilherme. Şi s-a terminat 3-0 un meci în care mulţi jucători ai Petrolului nu au fost la fel de inspiraţi, ei fiind fotbalişti, nu jucători de “ungureasca”, jocul la o poartă!

După ce am fost obligat să asist la penibilul fotbalistic oferit de jucătorii din Năvodari, am avut proasta inspiraţie de a-l mai auzi şi pe Selymes la conferinţa de presă, cum a spus el, într-o română destul de bunicică, următoarele cuvinte: “Păcat că am greşit în apărare şi nu am reuşit să marcăm. Dacă dădeam gol la acel şut în bară al lui Ndoye, era altceva. Oricum am dominat clar Petrolul între minutele 50 şi 80, aţi văzut că oamenii chiar au fluierat la un moment dat! Cine nu a văzut meciul o să spună că a fost unul dezechilibrat, dacă se ia după scor!”.

Deci, domnul Selymes nu a înţeles că fluierăturile erau pentru portarul lui care trăgea de timp la 0-1 şi pentru toţi ceilalţi jucători de la Săgeata, pentru că au trecut central terenului de aproape 12 ori. Nu, domnul Selymes a înţeles că a dominat clar Petrolul timp de 30 de minute. Poate, de fapt sigur, dacă ar fi fost antrenor de fotbal, ar fi înţeles. Lasă, Tibi, nu fi supărat! Nici eu nu pot să înţeleg cum a făcut o panaramă de echipă ca asta pe care o antrenezi, 12 puncte!  A, şi mai e ceva mişto: un coleg l-a întrebat pe Selymes de ce a avut trei atacanţi pe banca de rezerve. Ştiţi ce a spus el? Că a fost obligat, pentru că doi fundaşi centrali erau indisponibili.

E clar, fotbalul trece pe lângă Selymes, pe o traiectorie paralelă, iute ca Săgeata!

 Petrolul: Pecanha – Alcenat, Hoban, Benga, Guilherme – Mustivar (cpt), De Lucas – Priso (69 Boudjemaa), Albin (80 Romario Pires), Teixeira (73 Fernandez) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.

Săgeata: Panagopoulos – Florean, Peteleu, Cr. Munteanu, I. Filip, Lopez – Tigoianu (75 Chiţu), Muzac (85 V. Dinu), N`Doye (cpt), Fl. Achim –– Popin (55 Roman). Antrenor: Tibor Selymes.