Deşi în această iarnă au plecat o serie de nume sonore de la echipă (Younnes, Boudjema, Dore, Benga) petroliştii, care s-au întărit transferându-i pe Mutu, Zicu, Gerson şi Toto Tamuz, sunt siguri că pot emite pretenţii la titlu şi nu renunţă la luptă.
Conştienţi că sunt şi ei favoriţi la lupta pentru titlu şi pentru câştigarea Cupei României, jucătorii petrolişti au urmărit şi pregătirile rivalilor. Victoria la scor obţinută de Steaua în dauna pseudoechipei Concordia Chiajna, meci în care „vedeta„ meciului a fost portarul oaspeţilor, Râmniceanu, coautor la două goluri ale steliştilor şi pe post de şvaiţer la lovitura de la 11 metri executată de Sanmartean, nu i-a convins că bucureştenii ar forma vreo superechipă.


Jucătorii Petrolului cred că pot tranşa lupta pentru titlu şi că totul depinde doar de ei şi de modul în care vor juca: "Dacă facem totul cum trebuie, cu siguranţă vom câştiga campionatul", a spus Romario Pires, care a fost completat şi de colegul Mircea Bornescu: "Speram din tot sufletul să câştigăm titlul. Pentru asta stăm departe de familie, de copii. Vrem să încurcăm Steaua pe final".
Mai rămâne ca managementul echipei să dea mult aşteptatele explicaţii asupra politicii de transferuri a clubului şi să reia comunicarea cu Galeria Lupilor Galbeni şi toată lumea este pregătită de atac. Toţi ploieştenii aşteaptă ca în această vară, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înfinţarea clubului, să avem de două ori fiesta în Ploieşti ! Cupa şi camionatul !