Îmi aduc aminte că acum câţiva ani, după un joc al defunctei Unirea Urziceni cu Glasgow Rangers, la Bucureşti, pe Ghencea, toţi scoţienii erau nemulţumiţi că au fost udaţi ciuciulete datorită faptului că stadionul nu era acoperit. O nemulţumire justificată în al doilea deceniu al secolului 21, atunci când, în ţările civilizate, organizatorii se preocupă să găsească modalităţile de a asigura competitorilor, dar şi spectatorilor, condiţii oneste de participare la fenomenul sportiv. Că doar este pe bani, nu e aşa?


Sunt curios ce ar fi spus simpaticii scoţieni despre stadionul din Chiajna, dacă ar fi avut „onoarea” să participe la o partidă de fotbal jucată (atenţie!) nu în liga 2 judeţeana ci chiar în prima ligă a unui campionat în care se învârt, pe masă sau sub ea, zeci de milioane de euro. Un stadion sătesc, cu un teren de maidan şi o instalaţie de iluminat absolut rudimentară. Curiozitatea merge mai departe şi naşte întrebarea firească : cum a putut fi licenţiat un astfel de stadion pentru o competiţie naţională, în condiţiile în care nu are un minim de dotări care să-i permită să găzduiască partide în prima ligă?


Răspunsul nu îl va da nimeni, dându-ne voie să speculăm. Spunea cineva că Steaua pleacă din start, în campionat, cu 6 puncte, obţinute în meciurile cu Concordia din Chiajna. Şi că ar mai fi şi altele adăugate fără joc. Aranjamente pe care toate lumea le intuieşte, dar pe care nimeni nu le poate exclude. Acum, în ecuaţie a intrat şi Viitorul Constanţa (cu Gică Hagi în frunte), ca altă echipă de „aranjori”. Nu putem uita acel 2-5 din campionatul trecut, când Steaua ceda ruşinos în faţa tinerilor de la Viitorul, pentru ca aceştia să îşi menţină locul în prima ligă. Bucuria acestei victorii l-a făcut pe Hagi să afirme că anul viitor (adică în această ediţie), echipa lui va fi revelaţia campionatului. Dar nu a fost să fie aşa, Viitorul fiind, şi în acest an, o candidată serioasă la retrogradare. Ceea ce spune mult despre „performanţele” echipei constănţene şi despre trucajele la care a participat.


Mâine, pe maidanul din Chiajna, petroliştii vor întâlni o echipă pe care o poate zdrobi prin jocul afişat în ultimele etape. Şi, deşi duminică, la ora 22.00, sunt programate derbyurile etapei, LPF a găsit de cuviinţă să ne pună pe noi să jucăm, cu o candidată la retrogradare. Poate nu vor ajunge ploieştenii la Chiajna, să îşi susţină echipa………O piedică în plus nu strică niciodată.


Tocmai de aceea, pentru a demonstra că suporterii ploieşteni îşi susţin echipa, cuvântul de ordine este: Lupi Galbeni, cuceriţi Chiajna! Şi asta pentru că de joc nu ar trebui să ne facem probleme. Suntem mult mai buni şi vom învinge! Bineînţeles, dacă nu se găseşte vreun fluieraş să îşi aducă aminte că a copilărit cu MM Stoica!