Aproximativ 2000 de persoane au venit duminică la Hipodromul Ploieşti pentru a asista la  evenimentul hipic al săptămâmii.

Probabil că mirajul premiului oferit de şeicul Mansoor Bin Zayed al Nahyana a atras în tribune foarte multe doamne şi domnişoare frumoase, elegante, unele purtând pălării frumoase, după modelul curselor de cai din Anglia.

De asemenea, foarte mulţi copii au fost în tribunele Hipodromului, micuţii aplaudând entuziaşti fiecare cursă. 

De fapt, aşa cum a arătat duminică Hipodromul Ploieşti, ar trebui să arate la fiecare reuniune hipică. Este un spectacol senzaţional, iar introducerea curselor de galop a adus spectacolul adevărat al hipismului. Mai rămâne acceptarea pariurilor pentru a atrage şi un alt tip de spectatori la Hipodromul Ploieşti

Reuniunea hipică a  fost extrem de interesantă, având un fond de premiere în valoare de peste 40.000 de lei. Spectatorii au asistat la o premieră istorică pentru Ploieşti: cursa de galop pentru Marele Premiu oferit de Şeicul Mansoor Bin Zayed al Nahyan, bosul echipei britanice Manchester City.

Organizată de CSM Ploieşti în colaborare cu Asociaţia Română a Calului Arab de Curse şi Federaţia Hipică Română, prima  cursă de galop organizată la Ploieşti face parte dintr-un calendar internaţional şi este rezervată cailor din rasa Pur Sânge Arab.

Întrecerea s-a încheiat cu o cursă la care au participat şapte cai din rasa Pur Sânge Arab, acesta fiind un prim pas spre participarea în curse de înalt nivel internaţional, organizate an de an de Sheikh Mansoor Festival.

Cursele au fost urmărite cu interes din tribune de către Excelenţa Sa Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România.

Alături de invitaţii speciali au fost prezenţi şi viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, deputatul Laura Moagher, consilierii locali George Botez, Gheorghe Andrei, Robert Vâscan.

Merită felicitări Lucian Rădulescu, coordonatorul Hipodromului, cel care a reuşit ca într-un timp foarte scurt să relanseze activitatea arenei hipice ploieştene.

Desfăşurată în jurul orei 13.00, cea mai importantă cursă a zilei, Premiul „Wathba Stallions Cup”, care a şi avut premii consistente, în valoare de 22.000 lei, i-a revenit clar armăsarului Ameer al Arab, condus de bulgarul Valentin Atanasov, pe lângă premiul dobândit, acesta primind şi invitaţia de a participa la o reuniune de anvergură ce va avea loc anul acesta la Dubai. Tot acolo va ajunge, dar ca spectator, la invitaţia Larei Sawaya, şi cel mai bine clasat jokeu român în cursă, Octavian Sandu, care a venit al 5-lea, cu iapa Demona.

Apoi, în uralele spectatorilor, cei mai mici dintre aceştia fiind de-a dreptul entuziasmaţi de cele văzute, şapte ponei din rasa Shetland s-au luat la întrecere pe distanţa de 250 de metri. Cursa a avut de toate, poneiul Calypso impunându-se pe final, după ce „piticul” Andre şi-a aruncat conducătoarea din şa, ratând astfel un finish la fotografie cu… mai înaltul lui adversar. Totuşi, reprezentanţii Şeicului Mansoor Bin Zayed al Nahyan au decis să le invite la Dubai, la o reuniune dedicată poneilor, atât pe câştigătoarea Erica Georgescu, cu Calypso, cât şi pe ghinionista Teodora Maldea

Una peste alta, a fost un eveniment cum n-a mai avut loc de ani buni pe Hipodromul Ploieşti, spectacolul oferit de cele opt curse convingându-i, cu siguranţă, pe cei 2000 de spectatori că merită ca, duminica, să ia în calcul, ca mod de recreere, reuniunile organizate de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti.

Următoarea reuniune oficială va avea loc duminică, 8 iulie, atunci când este programat să se ţină Premiul de vară, o alergare semiclasică rezervată cailor de 3 ani, pe distanţa de 1950 metri.