Spiritul Petrolului, unul care animă, efectiv, atmosfera într-un Ploieşti destul de cenuşiu, altfel, a ieşit la iveală chiar şi la meciul pe care echipa antrenată de Răzvan Lucescu l-a disputat la Maribor, contra campioanei Sloveniei. Nu este o sintagmă fără acoperire, ci este esenţa unei realităţi. Să ne gândim doar la faptul că băieţii pe care-i vedeţi în fotografie nu au asistat la meci pentru că lucrează în capitala Sloveniei şi au profitat de prezenţa Petrolului acolo! Nu, ei au venit special de la Ploieşti, iar cine este petrolist adevărat nu are cum să nu-i recunoască.

Au ales să parcurgă 1122 de kilometri, în plină vară, anulând, probabil, ore dedicate familiilor lor pentru a ajunge la Maribor. Nu poţi face asta decât dacă eşti animat de spiritul Petrolului şi nici nu pot înţelege un astfel de gest decât aceia care ştiu ce înseamnă Petrolul şi dincolo de teren.

Prezenţa lor acolo arată legătura fantastică, despre care am mai vorbit, dintre echipă şi fani, şi chiar dacă au fost doar şapte, mesajul transmis a fost clar: indiferent unde joacă, echipa nu va fi niciodată singură!

Este un aspect de care trebuie să ţină cont şi jucătorii şi conducătorii acestei echipe, care, înainte de a fi proprietatea cuiva, este echipa spiritului petrolist.

Cu acest gând în mintea tuturor celor implicaţi în viaţa echipei, va fi mai uşor pentru Petrolul în viitorul sezon.

Ca ploieştean, eu am fost mândru să-i văd pe cei şapte petrolişti în tribune, la Maribor. Şi aşa cred că s-a simţit fiecare fan al Petrolului şi aşa cred că ar fi trebuit să se simtă fiecare jucător şi conducător al echipei.