Sezonul 2016-2017 a ligii secunde a început cu un rezultat halucinant. Ajunsă pe terenul nou-promovatei din Afumaţi cu o echipă formată exclusiv din juniori republicani, Şoimii Pâncota a suferit un eşec incredibil: 0-16. Ilfovenii au marcat de nouă ori până la pauză contra unei echipe care s-a prezentat cu doar 12 juniori în lot, scrie Digisport.

Aflată în pragul falimentului şi înscrisă pe ultima sută de metri în competiţie, FC Braşov a debutat în noul sezon cu o victorie, 3-2 la Sfântu Gheorghe, în timp ce arădenii de la UTA au remizat cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Echipa suporterilor timişoreni, ASU Poli, a debutat în Liga a II-a cu un eşec spectaculos pe "Dan Păltinişanu", 3-4 cu Chindia, iar Dunărea Călăraşi, care a ratat de puţin promovarea în prima ligă stagiunea trecută, a fost învinsă pe teren propriu de Dacia Unirea Brăila.

Partida dintre Luceafărul Oradea şi Academica Clinceni a fost amânată, în urma retragerii de ultim moment din competiţie a lui FCM Baia Mare, care a redus la 20 de echipe componenţa ligii secunde, care se joacă în premieră cu un sistem format dintr-o singură serie.

Primele două clasate la finalul sezonului vor promova în Liga I, a treia va juca un baraj pentru accederea în prima divizie contra locului 12 din primul eşalon, iar ultimele cinci clasate vor retrograda în Liga a III-a.

 

Rezultatele complete ale primei etape din Liga a II-a

CS Afumaţi - Şoimii Pâncota 16-0
Sepsi Sf.Gheorghe - FC Braşov 2-3
Juventus Bucureşti - CS Mioveni 4-1
Olimpia Satu Mare - Metalul Reşiţa 5-0
Dunărea Călăraşi - Dacia Unirea Brăila 1-2
Unirea Tărlungeni - Foresta Suceava 4-1
UTA - CSM Rm. Vâlcea 2-2
ASU Poli Timişoara - Chindia Târgovişte 3-4
CS Baloteşti - ACS Berceni 4-1
Luceafărul Oradea - Academica Clinceni amânat