Simona Halep va reveni pe teren în perioada 8-19 martie, atunci când va avea loc turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, iar organizatorii americani au publicat lista jucătoarelor, sportiva din România fiind printre marile favorite la cucerirea trofeului.

Halep şi-a luat o pauză prelungită după ce s-a accidentat la genunchi, dare se pare că recuperarea decurge excelent. Numărul 4 WTA a confirmat prezenţa la turneul de la Indian Wells, dotat cu 7 milioane de dolari, astfel că fanii o vor revedea pe teren peste două săptămâni. Simona va fi a 4-a favorită a competiţiei, datorită faptului că şi-a păstrat locul în clasament, profitând de jocul rezultatelor din această săptămână.

Pentru Simona Halep, miza este una uriaşă la prestigiosul turenu american. Ea are de apărat puncte importante, după ce la ediţia precedentă a atinsa faza sferturilor de finală: 4-6, 3-6 în faţa Serenei Williams. La Indian Wells vor juca toate sportivele din Top 10 WTA, dar pe tabloul principal îşi vor mai face apariţia şi alte trei românce: Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.

Campioana en-titre de la Indian Wells este Viktoria Azarenka, însă bielorusa nu va juca în 2017, retrăgându-se temporar din tenis după ce a născut. Halep a câştigat şi ea trofeul, în 2015, trecând de Jelena Jankovic în ultimul act, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4. Turneul fondat în anul 1974 se desfăşoară pe hard, în aer liber, la complexul Indian Wells Tennis Garden - al cărui central are o capacitate de 16.100 de locuri.