LPF a anunţat oficial că Rapid nu va putea evolua în sezonul umrător în Liga 1, iar în locul giuleştenilor va participa ACS Poli Timişoara.

Oficialii Ligii au mai precizat că Rapid nu va putea fi reprimită în Liga 1 nici în situaţia în care pe 24 august i se va suspenda procedura de faliment şi clubul rămâne în insolvenţă. Motivul: "Nu a îndeplinit condiţiile de înscriere în competiţie până la termenul limită prevăzut".

"Odată cu amânarea cererii de suspendare, Adunarea Generală a decis ca ACS Poli Timişoara să joace în Liga 1. Rapid este azi în faliment, s-a dispus dizolvarea ei şi i s-a ridicat dreptul de administrare. Are o capacitate de exerciţiu restrânsă, iar singurele acte pe care le poate semna lichidatorul pot fi făcute doar pentru desfiinţarea clubului; nu poţi angaja jucători, antrenori, nu pot fi făcute cheltuieli de transport. Aşadar, nu îndeplineşte condiţiile pentru a se putea înscrie în competiţie.

LPF a primit din partea lichidatorului o adresă prin care acesta menţionează că şi în cazul în care pe 24 august se dispune suspendarea cererii de faliment, nu se poate reveni la implementarea planului de reorganizare.

Rapid nu poate participa la competiţie, astfel rămâne prima echipă retrogradată în sezonul anterior, conform regulamentului.

Avem o echipă, ACS Poli, care începe cu minus 14 puncte, este o situaţie nefericită. Vom propune schimbarea regulamentului FRF din sezoanele viitoare, dar nu putem face mai mult decât o adresă", a spus secretarul general al LPF, Justin Ştefan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aşadar, ACS Poli Timişoara va întâlni pe teren propriu FC Botoşani în prima etapă a Ligii 1, luni de la ora 21:00, după cum a confirmat antrenorul timişorenilor, Ionuţ Popa, pentru GSP.RO.

sursa> gsp.ro