Nicolaeta Crăciunoiu, director executiv în Directia economica, finante si buget din cadrul primariei, a blocat pur şi simplu salariile sportivilor şi ale antrenorilor, sub motivaţia că nu există grilă de salarizare. Cei de la CSM susţin, în schimb, că nu există o lege care să plafoneze salariile, iar acestea se stabilesc în funcţie de piaţa sportivă. La CSM Ploieşti există o comisie de negociere care se ocupă de astfel de lucruri.

Conducerea CSM Ploieşti susţine că, deşi Nicoleta Crăciunoiu nu are atribuţii de control la CSM, ea a cerut să i se pună la dispoziţie toate documentele, precum şi legislaţia aplicată de conducerea Clubului Sportiv Municipal. Le-a primit pe toate,. Degeaba.

“Din păcate, trebuie să spun că, în acest moment, salariile sunt blocate pe toate secţiile Clubului Sportiv Municipal. Este ridicol ce se întâmplă. I-am explicat doameni cum stau lucrurile, dar degeaba. Am trimis toate actele, deşi dânsa nu are nicio atribuţie de control asupra CSM Ploieşti şi treaba ei era doar să vireze banii conform hotărârilor luate în Consiliul Local. Eu sunt cel care răspunde direct de banii intraţi şi de cheltuirea lor şi mă supun oricând controlului organelor competente. Este o lovitură teribilă pentru noi şi nu înţeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Tocmai acum, când vrem să înscriem echipa de handbal fete în cupele europene, cînd am reuşit cea mai bună clasare. Când am promovat la baschet şi am adus jucători foarte valoroşi care să ne ajute să facem performanţă. Nu ştiu cât va dura această stare de fapt, dar ştiu că nu face bine sportului ploieştean. La CSM Bucureşti se poate, la alte atâtea cluburi se poate, la noi, nu. Am făcut demersuri la Finanţe, am lucrat mereu cu departamentul nostru juridic, peste tot ni s-a spus că e în regulă. La doamna Crăciunoiu, nu e”, ne-a declarat directorul Cezar Stoichiciu.

Directorul CSM, certat de Valeriu Răchită

Aşa cum proceda şi în mandatul lui Volosevici, când îi plăcea să alinieze antrenorii şi sportivii de la CSM Ploieşti, fostul fotbalist Vivi Răchită i-a reproşat lui Stoichiciu intenţia de a înscrie echipa de handbal fete în cupele europene. “Mi-a spus că nu trebuia să spun că vrem să jucăm în cupele europene… Nu ştiu ce să înţeleg… Că nu se mai vrea performanţă? Să mă anunţe dacă vor sport de masă şi facem numai sport de masă”, ne-a mai declarat Stoichiciu.