Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-,1 pe Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 40 WTA, şi s-a calificat în turul al doiela al turneului de la Wimbledon.

Halep a avut ceva emoţii la debutul ei pe iarbă în acest sezon. Românca nu a mai disputat niciun meci de la Roland Garros, unde a pierdut în optimi, ea ratând sezonul pre-Wimbledon din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.

Astfel, Halep a acuzat ceva probleme în primul set al meciului cu Schmiedlova, deşi startul întâlnirii i-a fost favorabil. Simona Halep a condus cu 4-1, cu două break-uri, ultimul în ghemul al cincilea. Cu un serviciu bun şi cu un joc variat, românca şi-a ţinut la respect adversara. Însă au urmat trei ghemuri în care Halep a jucat crispat, a dat dovadă de precipitare şi imprecizie, a comis erori, iar sportiva din Slovacia a eglat la 4.

Din fericire pentru eleva lui Darren Cahill, Schmiedlova a risipit în următorul ghem tot ce a reuşit în acest set şi a comis două duble greşeli, cedându-şi serviciul. Halep a închis setul greu, după 42 de minute, la a patra minge de set şi nu înainte ca rivala să comită două erori neforţate.

Scăpată de emoţiile primului set, Simona Halep a gesionat mai bine partea secundă, "ajutată" în continuare de Schmiedlova, care nu şi-a mai găsit concentrarea. Jucătoarea din Constanţa s-a impus cu 6-1, după alte 23 de minute.

În faza următoare, Halep o va întâlni pe Francesca Schiavone din Italia, locul 111 WTA, care a câştigat, cu scorul de 7-6 (7), 6-4 , partida cu Anastasija Sevastova din Letonia, locul 66 WTA. Italianca a învins-o pe Halep, în 2013, în optimile de finală ale turneului de la Marrakech, cu scorul de 6-3, 6-2, în singura lor partidă din circuitul WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la turneul de la All England Club cu un premiu de 50.000 de lire sterline şi cu 70 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul I, după ce în 2014 a atins faza semifinalelor, la Wimbledon.