Valeriu Răchită a convocat o întâlnire cu suporterii, la care a participat şi primarul ales al Ploieştiului, Adrian Dobre.

Conform site-ului deprahova, au fost puse în discuţie două posibilităţi: prima e găsirea unor persoane dispuse să preia Petrolul aşa cum este acum, cu datoriile pe care le are, să-şi asume planul de reorganizare şi s-o scoată la capăt.

A doua, mai pe placul lui Vivi, pleacă de la prezumţia că Petrolul dă faliment azi sau în scurt timp şi presupune tot găsirea unui finanţator sau a unui grup de finanţatori care să creeze o echipă nouă, pe care s-o înscrie la Liga a III-a.

Din start, mai susţine site-ul amintit, s-a exclus posibilitatea ca numele şi sigla Petrolului să vină la CSM Ploieşti. 

De ce din start? De ce rămânerea mărcii la Primăria Ploieşti a fost exclusă din prima, tocmai când abia s-ar întoarce dacă societatea lui Dan Capră dă faliment?

Păi tocmai asta a fost marea durere… Că, în administraţia în timpul căreia Petrolul a trecut în proprietatea lui Dan Capră, marca a fost pur şi simplu cedată fără nicio condiţie, iar contractul a făcut în aşa fel încât numele şi sigla despre care s-a vorbit atât de tranşant la întâlnirea de marţi să nu se poată întoarce la Ploieşti decât în caz de faliment! Nu s-au pus condiţii de performanţă, de prejudicii de imagine, de nimic! 

Ca să ne dăm seama cât de important este acest aspect, anchetat de altfel de organele competente, să luăm în calcul următoarea ipoteză:

Teoretic, instanţa poate să mai amâne decizia privind falimentul Petrolului, iar până la hotărârea finală, orice proiect privind crearea unei alte echipe este practic lipsit de obiect. Până când societatea lui Dan Capră nu intră în faliment, atât Răchită, cât şi Primăria Ploieşti pot face câte 10 echipe, toate lipsite de sens pentru că nu pot fi Petrolul…

Este o consecinţă a contractului care s-a întors chiar împotriva lui Vivi Răchită, cel care se plânge de o jumătate de an că vrea să salveze Petrolul, dar are mâinile legate, pentru că Dan Capră n-a vrut să renunţe. De fapt, fosta adminsitraţie a legat mâinile Primăriei Ploieşti, Capră nu are bani să ţină echipa şi uite aşa dăm din colţ în colţ acum!

Dacă Vivi Răchită e cel care i-a pus lui Dan Capră Petrolul în braţe, tot Vivi vine acum, la un alt primar, şi propune aducerea unui alt finanţator.

De ce ar fi viabil proiectul de acum? Pentru că nu vorbim depre o simplă prezenţă la nivelul Diviziei C, ci despre întoarcerea la performanţă, dar pe un drum transparent, legal şi lipsit de griji!

Esenţa campaniei “Petrolul e al nostru” a fost chiar obligaţia municipalităţii de a avea grijă de culori, de nume, de siglă, de echipă.

O modalitate sigură ca Ploieştiul să poată construi viitorul Petrolului este ca toate acestea să rămână la Primărie.

Cum să excluzi o asemenea variantă? 

De ce vrea Vivi să ne pună practic acelaşi film, profitând de faptul că noul primar nu prea e familiarizat cu problemele fotbalului ploieştean, când toată lumea e dezamăgită crunt de finalul celui care rulează acum?