Hipodromul Ploieşti va găzdui, duminică, 9 septembrie, o nouă Reuniune oficială de trap, în cadrul căreia publicul spectator va avea parte de patru curse interesante, precum şi, în pauzele dintre acestea, de trei reprize de demonstraţii de dresaj, oferite de actorul Denis Ştefan, un mare iubitor de cai, coordonator al Programului Caii României (detalii pe www.programulcaiiromaniei.ro).

Principala cursă a zilei va fi Premiul cailor de 4 ani, prima dintre cele două întreceri în care este obligatorie prezenţa cailor indigeni ce vor participa în Derby-ul de trap al României, programat pe data de 7 octombrie. Trebuie precizat, însă, că în cursa de duminică este permisă şi participarea cailor străini, fără ca ei să aibă dreptul de a alerga în Derby.

Prima cursă de trap a zilei de duminică va fi Premiul Nela, cu opt cai la start, şi se va desfăşura cu începere de la ora 10.30. Va fi urmată, de la ora 11.00, de Premiul Nero, o întrecere la startul căreia se vor afla tot opt trăpaşi, apoi, de la 11.30, de principala cursă a reuniunii, Premiul Cailor de 4 ani, în care se vor întrece zece cai. Ultima cursă a zilei de duminică va fi, de la ora 12.10, Premiul Nedeia, cu şapte cai la start.

Biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit. Spectatorii care vor veni cu maşina vor achita o taxă de parcare în valoare de 2 ron/oră  pentru fiecare autoturism.