Colaborarea dintre Petrolul şi fostul manager sportiv Marius Nicolae a fost anunţată astăzi de ph-online. Din spusele lui “Mario” rezultă, în principal, o colaborare în ceea ce priveşte campania de transferuri. Primul jucător transferat de acesta este chiar italianul Paolucci, vârful cu meciuri la Juventus Torino. Chiar dacă n-are o medie fabuloasă de goluri pe meci (n-ar fi aici, aşa-i?), poţi spune cu mâna pe inimă că un fotbalist cu 93 de meciuri în Serie A nu prea se compară cu ce are Petrolul acum.

Probabil, corect este să spunem că nu Mario s-a întors, ci, mai degrabă, conducerea l-a căutat insistent. După moştenirea dezastruoasă lăsată de Joiţa (care s-a ocupat în vară cu campania de transferuri), finanţatorul Dan Capră s-a cam luat cu mâinile de cap şi încearcă, acum, să joace o carte pe care o ştie. Chiar dacă nu multora le place, până la urmă, Marius Nicolae este cel care s-a implicat în aducerea unor jucători buni de tot la Petrolul, precum Juan Albin sau Pablo De Lucas. Desigur, vorbim despre perioada în care Petrolul a avut mulţi bani. Iar când ai bani, ar fi uşor să aduci jucători buni. Da şi nu! Iar contraexemple sunt destule.

Se mai zice că Mario s-a şi păcălit. În faţă sunt scoşi jucători precum N’Koyi, Pastorini, Gallegos şi chiar Priso. Rămân însă la părerea că Pastorini şi Gallegos au fost ucişi din faşă ca fotbalişti la Petrolul de Mulţescu, că Priso şi-a făcut treaba, chiar dacă pe bani prea mulţi.

Este clar că trebuie să luăm în calcul faptul că echipa ploieşteană nu mai are, în niciun caz, banii de altădată, iar Mario va aduce jucători mai mult pe prietenii, cum se spune.

Acuma, după ce am văzut ce a făcut Joiţa, argumente forte împotriva unei colaborări cu fostul manager sportiv nu găsesc. Voi ce spuneţi?