Faptul că se accidentase Yamissi nu a fost privit cu atât de multă îngrijorare de către fanii petrolişti. Asta pentru că, şi dacă joacă, Yamissi provoacă tot îngrijorare în rândul fanilor. În schimb, vestea asta cu absenţa lui Hamza pentru o perioadă de cinci săptămâni este una cu adevărat de luat în seamă. Informaţia a fost confirmată de medicul echipei Petrolul şi este de natură să dea un pic peste cap planurile lui Contra. De altfel, şi din acest motiv, la meciul de mâine, cu Ludogorets, Contra îl va testa pe Evgheni Pavlov, un atacant ucrainian de 22 de ani care a evoluat ultima dată pentru Volyn Lutsk.

Dacă va rămâne sau nu la Petrolul, vom vedea. Ceea ce este cert e că Hamza nu va juca în următoarele patru meciuri de campionat. Iar, până acum, în campionat, Petrolul a mizat pe golurile lui Hamza. Tunisianul a marcat patru goluri dintre cele şapte reuşite de echipă în meciurile disputate în acest start de sezon. Mai mult, trei dintre aceste goluri au fost marcate consecutiv, câte unul în fiecare meci: cu Oţelul, în deplasare, cu Ceahlăul, acasă şi cu Astra, în deplasare.

Nu trebuie neglijat faptul că Petrolul nu va mai conta nici pe Grozav, plecat la Terek, situaţie în care echipa antrenată de Contra a pierdut doi oameni ofensivi importanţi faţă de prima parte a campionatului. Iar capitolul ofensiv a fost acela care i-a dat cele mai  multe bătăi de cap lui Contra, antrenorul Petrolului acuzând, de mai multe ori, lipsa de eficienţă a echipei. Este bine că a venit Fernandez, sosia lui David Silva, dar va fi şi mai bine dacă el s-ar putea integra rapid în echipa ploieşteană. Or, aşa ceva nu poate fi certitudine pentru nimeni.

Puse cap la cap, toate aceste probleme pot slăbi forţa ploieştenilor în următoarele meciuri oficiale, dacă nu cumva Contra va găsi inspiraţia necesară pentru a o scoate la capăt şi de această dată.