În urmă cu 48 de ani, Petrolul învingea pe Liverpool, la Ploieşti. Momentul a rămas unic în fotbalul românesc, Petrolul a rămas singura echipă din România care a învins-o pe Liverpool. Şi nu oricând, ci într-un moment de glorie a fotbalului englez, când Anglia era campioana lumii.

Conducerea Petrolului a organizat o festivitate pentru jucătorii care au evoluat în “tripla” memorabilă cu Liverpool. Este important să-i respectăm pe artizanii acelei performanţe, cum, la fel de important este să-ţi cunoşti trecutul pentru a avea viitor. Au spus-o mulţi, a spus-o şi antrenorul Gheorghe Mulţescu, cel care, împreună cu actualii jucători ai Petrolului i-au primit cum se cuvine pe seniori, la antrenamentul de luni.

”Pentru a avea viitor, orice echipă trebuie să nu-şi uite trecutul. Aveţi în faţa voastră nişte monştri sacri ai fotbalului prahovean şi românesc, jucători care au scris istorie prin tot ceea ce au făcut pentru Petrolul. Acea generaţie a demonstrat că atunci când există valoare şi ambiţie nimic nu este imposibil, iar succesul din 1966 contra lui Liverpool este unic în fotbalul nostru. Tuturor le mulţumim pentru ce au făcut, le dorim sănătate şi îi aşteptăm cu drag la meciurile noastre”, a spus Mulţescu.

După întâlnire cu jucătorii, pentru cei şase seniori au rememorat partida din 12 octombrie 1966.

Mircea Dridea: ”Mulţumesc clubului pentru această iniţiativă şi mă bucur că suntem împreună şi sărbătorim victoria cu Liverpool de acum 48 de ani. Vă mărturisesc că toate performanţele din acea perioadă au fost posibile şi datorită prieteniei dintre noi, eram o adevărată familie. Sperăm să prindem şi cei 50 de ani de la acel eveniment şi poate, peste 2 ani, să ne reîntâlnim aici, la Ploieşti, cu unii dintre foştii noştri adversari. Ar fi frumos!”.

Alexandru Pall: ”Am reuşit ceea ce, deocamdată, n-a putut nicio echipă din România în ultimii aproape 50 de ani: sa învingem pe Liverpool! Puteam chiar să ne calificăm, dacă la acel joc de la Ploieşti arbitrul rus ne-ar fi dat un penalty pe care l-a văzut toată lumea. Clubul Petrolul ne respectă, nu ne-a uitat, iar asta nu poate decât să mă bucure”.

Camil Oprişan: ”Este un moment deosebit şi ţin să mulţumesc şi eu conducerii clubului pentru că a organizat această festivitate. Tot ce sper este ca actuala echipă să câştige campionatul şi să poată reedita acea întâlnire cu Liverpool în Liga Campionilor”.

Virgil Dridea: ”Simt o mare bucurie că Petrolul şi-a adus aminte de noi, e reconfortant să vezi că lumea nu te-a uitat. Întâlnirea cu actuala echipă sper să fie una benefică pentru jucători, care vor realiza că Petrolul nu e un club oarecare. De acum, fotbaliştii poate vor avea mai mult respect, mai multă dragoste pentru acest club, văzând că, de-a lungul anilor, această echipă a avut performanţe”.

Eduard Iuhas: ”Acea perioadă a fost de neuitat. La returul cu Liverpool nu am putut juca, fiind accidentat, dar performanţa de a câştiga acel meci acasă a fost senzaţională. E foarte frumos că oficialii Petrolului şi-au adus aminte şi de noi şi am fost invitaţi să sărbătorim acel succes memorabil de acum 48 de ani”.

Octavian Dincuţă: ”Acel joc cu Liverpool de la Ploieşti a însemnat lansarea mea, propulsarea mea până la echipa naţională. A fost o atmosferă incredibilă, era atât de multă lume, încât spectatorii stăteau pe pistă, nu mai aveau loc în tribune. Am rămas în istorie cu acel meci, sunt amintiri deosebite şi vreau să mulţumesc conducerii clubului că are grijă de noi. Mulţumim şi pentru acţiunea de la Zagreb, cu ocazia meciului dintre Dinamo şi Petrolul din Liga Europa, când ne-am întâlnit cu câţiva dintre foştii noştri adversari”.

Ziua festivă s-a încheiat la restaurantul Best din Ploieşti, unde patronul clubului, Dan Capră, şi directorul executiv, Alexandru Crîngu, i-au felicitat şi ei pe componenţii echipei de aur a Petrolului.