Ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, le dă o veste bună părinţilor: îşi pot duce copiii la antrenamentele de fotbal. Deocamdată, doar pentru pregătire fizică, în condiţii speciale: în grupe de câte trei şi respectând distanţarea socială.

 

“În momentul de faţă am putut permite tuturor sporturilor să facă, de exemplu, pregătire fizică generală în regim de trei participanţi. Nu înţeleg de ce cluburile de fotbal n-ar putea să facă lucrul acesta la nivel de copii”, a declarat Ionuţ Stroe la Digi 24.

 

 Ministrul tineretului şi sportului a continuat: “Există disponibilitatea din partea foarte multor antrenori, de exemplu, în a-şi face un program prelungit şi a lucra cu câte trei copii. Cel puţin pentru faza de început, că noi reevaluăm situaţia din două în două săptămâni, ar putea face acest lucru”.

 

Ionuţ Stroe a adăugat: “Până la urmă, pregătirea fizică face parte din orice fel de disciplină sportivă, chiar dacă, de exemplu, eşti la handbal, cum e copilul meu cel mare. Poţi să ieşi afară câte trei persoane şi să practici alergări uşoare, exerciţii fizice cu greutatea corpului, de ce nu, poate chiar aruncări, dacă foloseşti individual mingea. Există posibilităţi”.

 

Ministrul a mai spus: “Dacă cluburile studiază foarte bine ordinul pe care noi l-am dat, orice sport, în condiţiile în care iese în aer liber, ar putea în regim de trei cu distanţare doi metri în regim de repaus, şase în regim de efort să repornească activitatea”.

 

Ionuţ Stroe a spus că este optimist în ceea ce priveşte reluarea antrenamentelor colective.

 

 

 

Sursa: www.libertatea.ro