Cap de serie nr. 7, Simona Halep a avut nevoie de un set (pierdut cu 6-2) pentru a desluşi stilul neconvenţional al adversarei, a câştigat setul secund fără emoţii (6-0) şi părea să redevină favorită la calificarea în turul al doilea de la US Open 2022, dar şi-a revenit prea târziu în setul decisiv (a câştigat trei gameuri la rând, după ce a fost condusă cu 5-1) şi a fost eliminată de Daria Snigur (124 WTA, jucătoare venită din calificări), după o oră şi 40 de minute de joc.

 

Simona Halep, care a participat pentru a 12-a oară la Grand Slamul american, a fost eliminată pentru a patra oară în runda inaugurală.

 

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015.

 

Pentru prezenţa în primul tur de la US Open 2022, Simona Halep va primi un cec în valoare de 80.000 de dolari şi 10 puncte WTA.

 

În turul doi al competiţiei de la Flushing Meadows, Daria Snigur va juca împotriva câştigătoarei partidei dintre poloneza Magdalena Frech (103 WTA) şi canadianca Rebecca Marino (106 WTA).

 

România mai are patru reprezentante pe tabloul principal de la US Open 2022: Sorana Cîrstea (vs Laura Siegemund), Irina Begu (vs Elise Mertens), Gabriela Ruse (vs Daria Saville) şi Jaqueline Cristian (vs Anett Kontaveit).

 

 

 

 

Sursa: www.sport.hotnews.ro