Până la golul de 1-1, ai fi jurat că totul se pune contra Petrolului. Gazonul, echipa adversă care, mai tot timpul a pândit contraatacul, arbitrul Tudor, care nu le-a dat lupilor un penalti. Ai fi zis că şi ei , jucătorii Petrolului – sau unii dintre ei – ar fi făcut acelaşi lucru pentru că, pur şi simplu, prezenţa lor părea că face mai mult rău decât bine. Aşa s-a întâmplat faza golului prin care oaspeţii au deschis scorul. De parcă s-ar fi vorbit între ei, Ropotan şi Beţa au fugit ca la un semn în direcţii diferite oferindu-i lui Llorente un culoar perfect pentru un şut de zile mari.

Era minutul 69 şi, din fericire, Petrolul a egalat repede, evitând înfrângerea. Încă una. A fost momentul care a consemnat singurul merit al lui Lemnaru în acest meci, faptul că, dintr-o încâlceală în careul timişorenilor, i-a aşezat mingea lui Tamuz, acesta a dat-o mai departe la Velasco, iar spaniolul a înscris cu latul, din câţiva metri.

Finalul a fost o nebunie! Zoubir, cel mai bun om al Petrolului, i-a pus lui Velasco golul de 2-1 în picior, dar mijlocaşul a luftat incredibil! Pe când, la poarta cealaltă, a noastră, Pecanha a fost întins ca la camera de tortură, respingând chiar şi din poartă! Aşa a fost la şutul lui Elek. Mingea a depăşit linia porţii, asistentul Ghinguleac a lăsat jocul să continue, iar Petrolul termină turul cu o remiză. Bună, ţinând cont de circumstanţe.

Urmează… Chiar, ce urmează? Mai ştie cineva?

 

Petrolul – ACS Poli Timişoara 1-1 (0-0)

Marcatori: Llorente (69) / Velasco (72)

Petrolul: Pecahna – Bucşa, Benga, Genev, Beţa – Ropotan, Marinescu –Zoubir, Lemnaru (73 Milinceanu),  Nepomuceno (60 Velasco)– Tamuz. Antrenor: Eusebiu Tudor

Timişoara: Kirschstein – Melinte (60 Belu), Cânu, Scutaru, Popescu – Artean (86 Curtean), Sarmov – Bărbuţ (81 O. Popescu), Llorente, Goga - Elek. Antrenor: Florin Marin

 Arbitri: Alexandru Tudor – Adrian Ghinguleac, Marius Marchidanu. Obs: Viorel Ilinca, Zoltan Szekely