Este şi aceasta o explicaţie pentru faptul că echipa ploieşteană, deşi s-a numărat printre protagonistele acestui sezon, nu are un număr impresionant de goluri marcate. 41 de goluri în 28 de meciuri nu înseamnă, deloc, ceva de speriat. Dar, câte goluri poţi marca doar din interiorul suprafeţei de pedeapsă?

Toate echipele din Liga I mai încearcă poarta şi de la distanţă, chiar dacă puţine reuşeşs să şi concretizeze. Petrolul, parcă nici măcar nu îşi propune asta! Nici acum, cu Lucescu antrenor, dar nu şi-a propus nici înainte, când era pregătită de Contra. Sigur, jocul combinativ predispune la omiterea şuturilor de la distanţă pentru finalizarea acţiunilor.

Până acum, Petrolul a marcat doar 2 dintre cele 41 de goluri cu şuturi din afara careului. Puţin, foarte puţin. Dacă aruncăm o privire pe fotbaliştii pe care-i are în lot, constatăm că Albin, Teixeira, De Lucas şi Hoban, atunci când este folosit mijlocaş central, au în arsenalul lor şi şuturile de la distanţă. Poate şi Romario!

Dar, din diferite motive, apelează rar la acest procedeu. O îmbinare a stilului combinativ cu aceste şuturi de la distanţă ar fi şi pe placul spectatorilor, care apreciază astfel de reuşite. Ca să nu mai spun că, de multe ori, şutul de la distanţă poate fi o armă de efect împotriva echipelor care se apără şi atât!

Poate că, începând cu meciul de mâine, cu FC Botoşani, Petrolul va începe să pună preţ şi pe astfel de execuţii, nu doar să intre cu mingea în poartă, cum a tot încercat până acum!