Probleme serioase pentru trei fotbalişti români! Claudiu Keşeru, Cosmin Moţi şi Dragoş Grigore sunt în carantină de vineri, iar în acest moment sunt baricadaţi în cantonamentul echipei naţionale a Bulgariei.

 

Pe lângă cei trei români legitimaţi la formaţia bulgară Ludogoreţ, mai există şi un alt român. Este vorba de preparatorul fizic Iulian Mircea. Toţi sunt în carantină după ce vineri au revenit din Italia, de la Milano, acolo unde au jucat împotriva celor de la Inter, în Europa League.

 

Federaţia Bulgară de Fotbal a anunţat, vineri, că a decis să amâne meciul echipei Ludogoreţ din campionat care trebuia să se dispute astăzi cu FK Arda Kardjali. Partida a fost amânată pentru 18 martie, decizia fiind luată pentru măsuri de siguranţă. Cei patru români au fost supuşi deja unui test pentru detectarea coronavirusului.

 

Pe lângă aceştia au fost testaţi toţi membrii staff-ului şi toţi cei care au făcut parte din delegaţia bulgară la Milano. Fotbaliştilor le-au fost prelevate probe vineri dimineaţă, iar toate au ieşit negative!

 

 

Chiar dacă probele prelevate au ieşit negative, oficialii Ministerului Sănătăţii din ţara vecină, dar şi cei din cadrul Federaţiei Bulgare au decis să jucătorii şi staff-ul să rămână în carantină. Acolo unde au avut antrenamente în sala de forţă a stabilimentului respectiv.

 

Moţi: „Am fost îngrijoraţi la Milano!” Luni aceştia vor fi supuşi unui nou control medical! Li se vor preleva din nou probe, iar după ce rezultatele vor fi şi de această dată negative, fotbaliştii vor putea reveni la programul de pregătire normal cu echipa. Inclusiv şeful Statului Major de criză din Bulgaria, Ventsislav Mutaf, a luat legătura cu oficialii lui Ludogoreţ pentru a se asigura că nu există niciun fel de probleme de sănătate în cadrul campioanei din ţara vecină.

 

„În ultimele zile am vorbit despre coronavirus şi am aprofundat subiectul. Nu cred că am fost speriaţi, dar îngrijoraţi am fost. Apoi, trebuie să spun că după ce am aterizat la Milano, la aeroport am văzut oamenii foarte calmi. Oameni care nu purtau măşti, care păreau liniştiţi, ceea ce ne linişteşte şi pe noi. Pentru noi este mai bine să prevenim”, a declarat fundaşul Cosmin Moţi.

 

Cum a afectat coronavirus fotbalul

Cinci meciuri din Seria A au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus, inclusiv derby-ul Juventus-Inter

Bayern Munchen a decis să le interzică jucătorilor săi să semneze autografe şi să facă fotografii cu fanii

Newcastle şi West Ham United au decis să interzică strângerile de mână la terenurile de antrenament

Meciurile din Elveţia, din acest weekend, din primele două ligi au fost amânate de către Federaţie

Federaţia Japoneză de Fotbal a anunţat decizia de a amâna toate meciurile prevăzute la 15 martie sau mai devreme

 

 

 

 

 

Sursa: www.libertatea.ro