Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, miercuri, cu 7-5, 6-3, pe sportiva braziliană Beatriz Haddad Maia, locul 96 WTA, calificându-se în turul al treilea al turneului de la Wimbledon.

Maia a început cu un ritm alert meciul şi a surprins-o pe Halep. Agresivă, cu serviciu şi lovituri puternice, bine plasate către marginile terenului, cu veniri la fileu, brazilianca de 21 de ani şi 1,84 metri înălţime a pus repede un 3-0 pe tabelă în dreptul ei, după un break în ghemul secund. Halep nu s-a lăsat impresionată de jocul avântat al adversarei, a alergat mai mult, pentru o defensivă mai bună, a ajuns mai repede la minge şi şi-a calibrat mai bine loviturile, egalând la 3, nu înainte de a anula trei mingi de 4-1 ale rivalei.

Haddad Maia a mai ridicat o dată scorul la două ghemuri diferenţă, conducând cu 5-3, după un nou break, în ghemul al optulea. A servit pentru meci apoi, slab, iar românca a apăsat pe lovituri şi şi-a folosit inteligenţa şi experienţa, câştigând următoarele patru ghemuri şi setul cu 7-5, după 47 de minute.

Brazilianca nu a cedat uşor nici setul al doilea. Halep a trebuit să depună efort, să-şi întrebuinţeze din nou talentul şi experienţa pentru a se impune. Mai întâi a întors un 15-40 pe propriul serviciu şi o a treia minge de break, la 1-2. Apoi a ratat ea vreo două mingi de break, la 2-2. Însă de la 2-3, românca s-a detaşat cu un joc solid, dezarmant pentru adversară, care a părut că şi-a consumat energia. Au urmat patru ghemuri câştigate la rând şi un 6-3, după o oră şi jumătate de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu spaniola Carla Suarez Navarro, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25, sau cu chinezoaica Shuai Peng, locul 37 WTA.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Wimbledon cu 90.000 de lire sterline (aproximativ 103.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.