Potrivit ultimelor buletine medicale transmise de medicii de la spitalul din Grenoble, Schumacher este în comă după o puternică hemoragie craniană, viaţa sa fiind pusă în pericol. Ieri, între orele 11.00 şi 11.15, aflat pe pârtia Saulier, între Chamonix şi Biche, la 2783 de metri altitudine, Michael a avut un accident la coborâre, finalizat cu o puternică lovitură la cap. Deşi purta casca de protecţie, lovitura a fost extrem de dură, declanşând o hemoragie internă.
Viteza de reacţie a administratorilor pârtiei a fost una extrem de rapidă. La ora 11:53, Schumacher a fost adus de salvamontişti la spitalul din Albertville, iar la 12:45 a fost transportat la clinica universitară din Grenoble. După amiază a sosit la Grenoble neurochirurgul parizian Gerrard Saillant, unul dintre apropiaţii lui Scumi,, care l-a tratat după accidentul suferit de acesta la Silverstone, în 1999. Michael Schumacher a fost supus mai multor intervenţii neurochirurgicale însă medicii se arată rezervaţi, deoarece germanul e în continuare în comă.
Deşi a participat în Marele Circ în nu mai puţin de 307 curse din care a câştigat 91, niciodată viaţa lui nu a fost pusă în pericol ca pilot de raliuri. Colegii săi din lumea F1 au reacţionat imediat, postând mesaje pe internet. Felippe Massa, fostul său coleg de la Ferarri a scris un mesaj emoţionant : „"Frate, mă rog pentru tine. Dumnezeu să te binecuvânteze şi să îţi dea forţă să îţi revii repede”.
Câştigător a nu mai puţin de 7 titluri mondiale, campionul german s-a retras definitiv din Formula 1 în luna decembrie a anului trecut. În ultimele trei sezoane cu echipa Mercedes, el a reuşit un singur podium. Lotus i-a propus să concureze în ultimele două etape din 2013, dar Michael Schumacher a refuzat oferta. În cariera sa de pilot de F1, începută în 1991, Michael Schumacher a concurat pentru echipele Jordan, Benetton, Ferarri şi Mercedes.