“FC Petrolul Ploieşti a ajuns, astăzi, la un acord cu Alexandru Tudose, fundaşul central semnând un angajament cu gruparea „galben-albastră” valabil până la finalul actualei stagiuni.

Născut pe 3 aprilie 1987, la Galaţi, Tudose a evoluat ultima dată în prima ligă din Ucraina, acolo unde, în ediţia 2014-2015, a disputat 25 de meciuri, toate ca titular, pentru gruparea Goverla Uzhgorod.

Fost component al reprezentativelor „U 17”, „U 19” şi „U 21”, Alexandru Tudose a mai jucat, în cariera sa, la Oţelul Galaţi, Steaua, UTA Arad, Gloria Buzău, Gloria Bistriţa, Dinamo Bucureşti, Corona Braşov şi Săgeata Năvodari, adunând peste 120 de prezenţe în primul eşalon”, se arată pe site-ul clubului Petrolul.

Cel mai probabil, Tudose va intra titular foarte repede, dacă va fi apt din punct de vedere fizic. De asemenea, Petrolul l-ar putea folosi, cu precădere, ca fundaş central, alături de Alexandru Benga. Asta ar însemna că Faug-Porret va merge în stânga, la postul său de bază. Mai ales că Rippert nu a rupt gura târgului. Iar concurenţa nu strică deloc, cu atât mai mult cu Petrolul are acum, mai mulţi jucători polivalenţi.