Eusebiu Tudor a mai antrenat Petrolul în anii în care lupii jucau divizia B, dar niciodată în prima ligă şi niciodată pe stadionul Ilie Oană.

Cu un discurs legat şi limpede, noul antrenor al Petrolului şi-a explus planurile pe care le are pentru redresarea echipei sale de suflet. A echipei noastre, de fapt, a tuturor petroliştilor.

“Încep prin a spune că mă simt onorat că sunt din nou la Petrolul. Am mai avut şansa asta şi sunt foarte bucuros. Ca orice ploieştean care începe să joace fotbal, mi-am dorit să joc la Pterolul. Ca orice antrenor ploieştean, mi-am dorit să antrenez Petrolul. Dumnezeu m-a ajutat şi am reuşit! Avem mult de muncă, echipa trece printr-o perioadă dificilă. Dar, dacă am acceptat să vin, atunci trebuie să găsesc soluţiile de redresare a echipei. Trebuie să fac tot posibilul să avem rezultate bune. Obiectivul meu personal pe termen scurt este să scot echipa din zona în care se află, cu mijloacele pe care le are acum. În iarnă, o să ne fixăm şi alte obiective”, a spus Eusebiu Tudor.

Schimbarea antrenorului prespune, evident, şi alte schimbări. Prima ar fi, în viziunea lui Sebi Tudor, “schimbarea la faţă”. Schimbarea jocului în bine, adică.

“Îmi doresc ca echipa să fie capabilă să domine adversarul. Să nu joace haotic, să nu ţinem oamenii adormiţi în tribune. Îmi place ca echipa să aibă un joc mai agresiv pe faza de atac. Nu pot pune un jucător să se apere în 30 de metri tot meciul. O echipă nu poate juca să nu ia gol şi să aştepte la nesfârşit o greşeală a adversarului pentru a marca deoarece este posibil ca el să nu o facă sau, pur şi simplu, tu să nu profiţi de o eventuală eroare.  Nu, trebuie să joace să dea gol! Din punctul meu de vedere, în momentul în care provoci jocul, atunci te poţi aştepta şi la rezultate pozitive

Noul tehnician al Petrolului a anunţat că pregăteşte trei sisteme, 4-2-3-1, 4-4-2 şi 4-1-4-1.

Întrebat despre situaţia financiară a jucătorilor, antrenorul Eusebiu Tudor a declarat că oficialii clubului i-au spus că salariile au fost virate. “Nu sunt alte probleme care să mă preocupe, pentru că băieţii sunt cu banii la zi. Prioritatea mea în acest moment este să pregătesc echipa să joace cât mai bine, să scoatem tot ce avem mai bun din noi pentru ca lucrurile să intre pe făgaşul bun”, a spus Sebi Tudor.

Au existat informaţii lansate de fostul manager sportiv Mihai Joiţa, conform cărora jucătorii nu şi-ar fi luat salariile. Au fost întârzieri de aproape două săptămâni, însă, acum, noul technician al lupilor a fost anunţat de conducere că banii au fost viraţi.