FCSB va mai lua probabil un campionat nu pentru că e prea bună, ci pentru că echipele care ar putea să se bată la primul loc au probleme sau le sunt induse probleme.

În acest sezon, sigurele formaţii suficient de valoroase pentru a emite pretenţii la primul loc au fost puse la pământ. Petrolul are patronul în arest, este în insolvenţă, tensiunea a ajuns la cote critice şi, pe deasupra, a mai avut şi grave probleme de lot. Proprietarul Astrei a fost şi el condamnat, iar jucătorii au avut mai mereu restanţe financiare.

FCSB ia trofee cu “ajutor” nemijlocit din partea contracandidatelor. Fie acestea se împiedică singure, fie sunt împiedicate prin diverse metode.

Desigur, asta nu-i opreşte pe fecesebişti să se umfle în pene. Tehnica umflării este, de fapt, una de bază la FCSB şi funcţionează de minune: jucători ajunşi la naţională care se fac de ruşine cu Feroe, fotbalişti transferaţi pe sume mari afară care încep să fâsâie după primele meciuri şi freacă banca de rezerve.

FCSB e gata să mai ia un campionat. Chiar dacă Rednic încearcă să sufle în tăciuni pentru a aprinde iar flacăra, este puţin probabil ca Petrolul să revină cu şanse reale în luptă. Iar Târgu Mureş nu pare să aibă anvergura necesară.

“Probabil că ne vom chinui pînă la finalul acestui retur, dar tot vom lua campionatul. Chiar dacă nu vrem să-l luăm, ne lasă celelalte echipe”, a spus Duckadam după meciul pierdut în faţa Petrolului.

Chiar aşa şi este! Într-un fotbal grav bolnav, campion e ăla care se ridică din pat şi merge la wcsb.