Duminică, 1 octombrie, începând cu ora 10.00, Hipodromul Ploieşti va găzdui cea mai importantă reuniune de trap a anului, în cadrul căreia se va desfăşura Derby-ul de Trap al României. Cursa rezervată celor mai buni cai indigeni în vârstă de 4 ani are din nou loc pe hipodrom după o pauză de trei ani (ultimul derby a avut loc pe 6 iulie 2014) şi, dacă nu va interveni ceva neprevăzut, va avea la start cei 7 trăpaşi care au participat în „Criteriul cailor de 4 ani” şi „Premiul de încercare”, curse desfăşurate în cele două reuniuni din luna septembrie: Star Nobel, Seniorita, Fascia, Vraja Verii, Barbarosa, Kanur şi Ruxandra.
Biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit. Spectatorii care vor veni cu maşina vor achita o taxă de parcare în valoare de 2 ron/oră pentru fiecare autoturism.
Scurt istoric al curselor de trap
– Istoria hipismului în România începe în anul 1905, atunci când, în zona în care se află acum Casa Presei, din Bucureşti, a fost construit un hipodrom după modelul celebrului Longchamps, din Franţa.
– Cursele de trap au debutat în anul 1922, iar primul Derby de Trap al României a avut loc în 1924, fiind câştigat de armăsarul Bătăuş.
– În anul 1960, s-a decis demolarea hipodromului din Capitală, iar cursele s-au mutat la Ploieşti; ultimul derby organizat în Bucureşti a fost câştigat de Mircea Ştefănescu, cu iapa Straja.
– Iniţial, Hipodromul din Ploieşti avea toate clădirile pe partea opusă actualei construcţii (tribunele, clădirea şi turnul arbitrilor fiind construite din lemn).
– Primul Derby de Trap de pe Hipodromul Ploieşti a fost câştigat în 1961 tot de Mircea Ştefănescu, cu armăsarul Florinel. De altfel, renumitul driver a reuşit, de-a lungul carierei, să câştige nu mai puţin de 10 derby-uri, ultimul în anul 1991, cu armăsarul Răsunet.
– Alţi driveri de renume ai acelor vremuri au fost Gică Tănase, Traian Marinescu, fraţii Vasile şi Nicolae Gheorghe, Avram, Toduţă, Toderaş, Traian Dinu sau Nicolae Nicolae.
– Cai de valoare care au făcut spectacol pe Hipodrom în acea perioadă au fost Talion, Talaz, Seceriş, Raţiunea, Turel, Selenar sau Valtava.
– Tribuna a fost mutată pe actuala locaţie în anul 1983, tot atunci modificându-se locurile de plecare în curse şi, evident, sosirea.
– Au apărut noi conducători de valoare, precum Dumitrescu, Gh. Crăciun, Mihai Ionescu, Pătraşcu sau Slate, care au condus cai de mare valoare: Trifoi, Coran, Rarău, Vărbiţa, Orologiu sau Simson.
– În anul 2005, s-a dorit modernizarea Hipodromului, care a fost concesionat societăţii italiene Ippodromi & Citta, care însă nu a respectat contractul cu Primăria Ploieşti; motiv pentru care Derby-ul de Trap al României nu s-a disputat în anii 2006, 2008 şi 2009, deşi pe hipodrom se aflau circa 150 de cai.
– După înlăturarea societăţii italiene, Primăria Ploieşti a încredinţat Hipodromul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti şi s-au reluat cursele de trap, Derby-ul din 2010 fiind câştigat de iapa Zaza, deţinută de Marian Manea.
– Ultimul Derby de Trap al României de pe Hipodromul Ploieşti a avut loc în anul 2014 şi a fost câştigat de armăsarul Darius, avându-l în sulky pe Ion Dima.
– Derby-ul de Trap al României este un premiu clasic rezervat celor mai buni (maxim 12) cai indigeni în vârstă de patru ani.
Derby-ul de Trap al României are loc duminică, pe Hipodromul Ploieşti!
27 septembrie 2017
(137 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Regula insolvenţei la UEFA. Când mai poate juca Petrolul în cupele europene
(28 martie 2015)
765 vizualizări
Start ratat pentru Tăriceanu
(22 iulie 2013 - Edi MOLDOVAN)
207 vizualizări
Gata cu pregătirea fizică, să înceapă meciurile de verificare!
(22 iulie 2014)
145 vizualizări
Diaspora Galben-Albastră
(1 decembrie 2013 - Edi MOLDOVAN)
341 vizualizări
Steaua roşie Bucureşti
(14 decembrie 2014 - Ciprian RADU)
1137 vizualizări
“Cadou” la aniversare pentru Georgian Păun: nu face parte din lot nici la meciul din “16”-imile Cupei României!
(24 octombrie 2017 - Dragoș TRESTIOREANU)
428 vizualizări
Gigi Becali: Aş vrea să iau Petrolul. Aş fi zeu acolo!
(1 septembrie 2015)
1085 vizualizări
FABULOS! Simona Halep a spulberat-o pe Serena Williams şi a câştigat WIMBLEDON
(13 iulie 2019)
54 vizualizări
Optimismul lui Marius Stan este suficient pentru performanţă la Petrolul Ploieşti?
(1 august 2019 - Cristina IANCU)
443 vizualizări
VIDEO: 4.000 de oameni în tribune la reunirea noului Petrolul!
(2 august 2016 - Ciprian RADU)
570 vizualizări
Asesoft Science Fiction
(17 octombrie 2013 - Edi MOLDOVAN)
333 vizualizări
Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros
(7 iunie 2014)
150 vizualizări
Joc penibil, noroc proverbial
(16 octombrie 2013 - Edi MOLDOVAN)
172 vizualizări
Juventus se mută de la Ploieşti! Unde va evolua ”acasă” formaţia din Colentina
(2 septembrie 2017)
1392 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei, după ce a trecut în două seturi (6-1, 6-3) de rusoaica Veronika Kudermetova (36 WTA).
(12 februarie 2021)
49 vizualizări
Caz incredibil la Jocurile Olimpice. Cum i-a păcălit o sportivă din SUA pe maghiari
(21 februarie 2018)
907 vizualizări
Contra a semnat cu Getafe până în 2016
(10 martie 2014 - Edi MOLDOVAN)
132 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole