Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, duminică, pe sportiva italiană Camila Giorgi, locul 37 WTA şi cap de serie numărul 30, cu scorul de 6-4, 7-5, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open.

Halep s-a impus dupa un meci care a durat o oră şi 30 de minute, reuşind astfel cea mai bună performanţă din carieră la turneul din Florida. Fără să strălucească, jucătoarea română a trecut în turul următor cu minim de efort, "acceptând" cadourile primite. Pe parcursul meciului, Halep a dus de câteva ori mâna la muşchii abdominali, la care a mai suferit accidentări.

În faza următoare, jucătoarea română va evolua împotriva Flaviei Pennetta din Italia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 15.Simona Halep nu câştigat niciuna dintre cele trei partide jucate cu Pennetta în carieră

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 59.185 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Până în prezent, cea mai bună performanţă înregistrată de Halep la Miami Open a fost calificarea în turul 3, la ediţiile din 2012 şi 2013.