După ce a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon, Mircea Rednic a exlicat motivele pentru care a acceptat oferta Petrolului. “Nu a fost greu să iau această decizie. M-am întâlnit cu soţia domnului Dan Capră (n.r. – Clarisa Vârceoroveanu) şi aia a fost. Nici nu au contat banii. Le-am spus să treacă în contract ceea ce vor. Cei de la Petrolul s-au comportat frumos cu mine în primul mandat pe care l-am avut acolo. Datorită lor mi-am împlinit visul de a o antrena pe Standard Liege. Aşadar, nu mi se părea corect să refuz oferta Petrolului, mai ales ţinând cont de situaţia clubului. Nu mă sperie ce se întâmplă la echipă”, a declarat, pentru sportnews.ro, Rednic.

”Am venit la Petrolul, deşi aveam oferte din Belgia. Aşa cum v-am spus, aveam o obligaţie, să zic aşa, faţă de ploieşteni şi d-aia am ales să merg la ei. Din Belgia mă doreau echipe care se bat pentru rămânerea în prima ligă”, a adăugat tehnicianul.

Rednic a vorbit şi despre lupta la titlu. “Nu vorbesc despre titlu. Nu vreau să pun presiune. Vreau să tratăm fiecare meci în parte şi la final vom vedea. Steaua, ca să recunoaştem, are un avans destul de mare şi un lot foarte bun. Noi trebuie să profităm de fiecare şansă care se iveşte şi dacă vom ajunge să ne batem la titlu, cu atât mai bine”, a încheiat antrenorul, conform sportnews.ro.