Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Federaţiei Române de Fotbal caprintre criteriile de obţinere a licenţei pentru Liga 1 să fie inclusă şi deţinerea unui contract pentru a putea evolua pe un teren din localitatea respectivei echipe care ar urma să promoveze, a declarat Gino Iorgulescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cât de mult ar afecta competiţia dacă ar promova echipe precum Chindia Târgovişte sau Academica Clinceni, care nu au stadion de nivelul Ligii 1, preşedintele LPF a spus: "Ar afecta, sigur că da, pentru că aceste cluburi nu au stadioane şi suntem în discuţii cu Federaţia Română de Fotbal să facem nişte modificări la licenţiere. Nu se mai poate să acordăm un an de graţiere echipelor care nu au stadioane şi care joacă în alte părţi decât în oraşele de unde provin. O să încercăm să stabilim, să anunţe cu un an înainte, să vedem care echipe pot să îşi depună dosarul pentru licenţiere de promovare în Liga 1, pentru că aşa nu se mai poate".

"Ne trezim că intră în Liga 1 echipe cum a fost Hermannstadt, cărora le-am dat o perioadă de graţie, au spus că termină stadionul în decursul acestui an, dar nici până acum nu joacă la ei acasă. Ne gândim că acele echipe care nu îndeplinesc condiţiile să nu poată promova în Liga 1", a mai precizat Iorgulescu.

Iorgulescu: Dacă Academica Clinceni e satelitul FCSB, nu poate promova

Referitor la Academica Clinceni, Gino Iorgulescu a spus că în cazul în care se dovedeşte că este echipa satelit a FCSB, conform regulamentului nu ar avea dreptul să promoveze în Liga 1.

"Acum, conform regulamentului, dacă Clinceni este satelitul altei echipe, nu are drept de promovare, dar trebuie făcută o analiză de către Federaţia Română de Fotbal, să consulte regulamentele şi să ia o hotărâre în această privinţă. Pentru că dacă e satelit, în niciun caz nu are voie să o promoveze", a spus oficialul LPF.