CSM Ploieşti a pierdut partida disputată luni, în deplasare, cu HC Zalău, la mare luptă. Handbalistele ploieştene au condus la pauză, la un singur gol diferenţă, însă gazdele au revenit în repriza secundă, depăşind şi obligând, totodată, echipa antrenată de Gorian Kurtes la o solicitantă cursă de urmărire.

Chiar şi aşa, CSM Ploieşti s-a apropiat la un singur gol un minut şi jumătate înainte de final, 20-21, determinându-l pe antrenorul Tadici să ceară time-out.

Ploieştencele s-au apărat foarte bine, dar gazdele au avut noroc la următorul atac, şutul Roxanei Rob fiind uşor deviat şi păcălind-o pe Elena Şerban. La 22-20, Daciana Balaban a obţinut o liminare la Trif, dar şutul Anei Toth, de la 9 metri, a fost respins de Cheţa, astfel că ultimele secunde nu au mai contat şi Zalăul a rămas cu toate cele trei puncte, ducându-se la 7 „lungimi” de CSM Ploieşti, se arată pe site-ul oficial al clubului ploieştean.

CSM rămâne pe poziţia a 8-a a clasamentului şi se pregăteşte pentru un nou meci foarte important pentru play-off, cu CSM Unirea Slobozia, programat duminică, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor Olimpia.

HC Zalău - CSM Ploieşti 22-20 (12-13)

Sala: Zalău. Spectatori: 400.

HC Zalău: Cheţa, Inculeţ - Cl. Constantinescu (8 goluri), Rob (6, 5 din „7 metri”), R. Puiu (3), Bardac (3), Trif (2), Ciuciulete, Pintea, Ciunt. Antrenor: Gheorghe Tadici.

CSM Ploieşti: E. Şerban (9 intervenţii), A. Ifrim (4 intervenţii) - Sheiko (6 goluri, 1 din „7 metri”), Toth (3), O. Ionescu (3), Chiricuţă (3, 2 din „7 metri”), Shutska (2), Vlaskalic (1), Balaban (1), I. Dinu (1), Dincu, M. Roman, Ana Gherman, C. Preda. Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Radu Iliescu şi Doru Pascu Manea (Bucureşti).

Observator FRH: Ioan Chira (Maramureş).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 7/2 ratate (Cl. Constantinescu, Rob) – 4/1 ratată (Chiricuţă).

Eliminări „2 minute”: 3 (Cl. Constantinescu, Pintea, Trif) – 4 (C. Preda, Sheiko, Dincu, Vlaskalic).