Ultraşii echipei din Ghencea au arborat, la meciul cu Dinamo Kiev, un drapel al Rusiei. Bravo, băieţi! V-au bătut ei cu 2-0, dar voi aţi câştigat războiul!

În urmă cu câţiva ani, băieţii deştepţi din galeria “lu’ Steaua” au produs un episod tragi-comic pe stadionul Astra. Echipa din Bucureşti juca împotriva formaţiei ASA Târgu Mureş. La un moment dat, bucureştenii au început să scandeze spre galeria adversă: “Afară cu ungurii din ţară!” Ăia din Târgu Mureş nu înţelegeau ce se întâmplă! Aveau cel puţin 10 steaguri ale României pe care le fluturau de zor!

Oamenii tind să se întoarcă la origini.  În celulele suporterilor stelişti, se  află, ascunsă în ADN, o frântură din Steaua care a fost mereu la Armată. Steaua crescută la Bucureşti după reţeta originală a Mamei Rusia.

Gestul suporterilor stelişti a fost calificat drept “prostesc” de către ucrainenii care au pierdut aproximativ 5.000 de oameni în luptele din estul ţării. Aşa şi este, dacă nu cumva steliştii care au pus steagul sunt veşnic recunoscători ruşilor pentru cei aproape 50 de ani de comunism în care echipa lor de suflet a dus-o atât de bine. În orice caz, ucrainenii nu (mai) sunt, cu toate că şi echipa lor este o creaţie a comunismului.

În concluzie, cei care au pus stegul Rusiei ori sunt proşti ori sunt pro...ruşi.

Sunt convins însă că dacă Petrolul ar fi jucat cu Dinamo Kiev, ar fi apărut nu doar un drapel al Ucrainei, care putea fi intrepretat de necunoscători drept un alt steag al lupilor, ci şi un un mesaj de susţinere.

Pentru că Petrolul nu este un produs al comunismului, aşa cum este Steaua, şi nici nu-şi datorează palamersul sistemului sovietic. Dimpotrivă, Petrolul a luptat, atât cât s-a putut, cu acest sistem. Şi a şi câştigat în câteva rânduri!