Atitudinea a făcut totul la meciul pe care Petrolul l-a câştigat la Giurgiu, în faţa Astrei. Nu a contat că ploieştenii au pierdut la scor cu Swansea şi nici faptul că Astra avea punctaj maxim în campionat. Partida a fost luată pe cont propriu de către petrolişti, încă de la început şi Priso a ştiut să scoată o lovitură de la 11 metri transformată de Hamza, în minutul 15. După alte patru minute, Petrolul a punctat din nou, după o fază electrizantă, prelucrată de Hamza şi finalizată impecabil, cu şut la colţul lung, de către Grozav. De aici încolo, meciul a curs lin, fără probleme deosebite pentru Petrolul. Abia în minutul 64, ploieştenii au dat o mână de ajutor gazdelor şi, după ce Guilherme şi Benga s-au încurcat ca în curtea şcolii, Fatai a profitat şi a tras la poartă, mingea deviată de Geraldo depăşindu-l şi pe Pecanha. Până la final s-a jucat pe Contre, Dore ratând de la 3 metri cu poarta goală, după o acţiune a lui Grozav, pentru ca Tembo să tragă pe lângă, din patru metri, singur cu Pecanha.

Petrolul s-a impus şi pe terenul liderului, cu 2-1, bifând cea de-a treia victorie din deplasare, din tot atâtea posibile. Ca să glumim puţin, văzând acest joc bun al Petrolului pe teren străin, este păcat că echipa mai are programate meciuri şi acasă...Sau, mai bine zis, a fost păcat, pentru că este deja de domeniul fantasticului ca seria de meciuri fără succes pe Ilie Oană, în campionat,  să se mai prelungească.

În altă ordine de idei, după acest meci, patronul Astrei, Ioan Niculae, a mai dat o mostră a priceperii sale în fotbal, anunţând că Tembo este liber să plece pentru un euro la orice echipă care îl doreşte.

Astra: Lung - Măţel, Ben Youssef, Găman, Morais - Seto, Laban - Tembo, Cristescu, De Amorim - Fatai
Rezerve: Dănuţ Coman, Enache, Bukari, Bărboianu, Ivanovski, Alexandru Giurgiu, Andrei Mureşan
Antrenor: Daniel Isăilă

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Benga, Guilherme - De Lucas Pablo, Hoban - Priso, Hamza, Grozav - Abel Camara
Rezerve: Bornescu, Mustivar, Boudjemaa, Achim, Pires Romario, Teixeira, Dore
Antrenor: Cosmin Contra