Ultimul Grand Slam al anului va aduce o batalie importanta la varful ierarhiei WTA, nu mai putin de opt jucatoare avand sanse matematice de a ajunge pe locul intai in lume, noteaza site-ul oficial al WTA. Printre ele, se regaseste si Simona Halep, sportiva care in acest moment se afla pe doi.

Karolina Pliskova, Simona Halep, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Caroline Wozniacki, Johanna Konta, Svetlana Kuznetsova si Venus Williams au sansa lor de a incheia US Open-ul pe prima pozitie in lume, in functie de rezultatele pe care le vom avea la New York.

Site-ul WTA, despre batalia pentru locul intai in lume - Cum arata varianta castigatoare pentru fiecare din cele opt sportive:

In prima casuta sunt trecute punctele pe care jucatoarele le vor avea la inceputul US Open-ului, in a doua ni se spune cate puncte au de aparat la competitia americana (n.r. Halep are 430 dupa ce a ajuns pana in sferturi in 2016), iar apoi cat pot acumula in functie de fazele superioare in care ar putea ajunge. In final, va interveni si jocul rezultatelor.

Reamintim ca Simona Halep a fost in 2017 in trei randuri la o victorie distanta de locul intai in lume: in finala de la Roland Garros (invinsa de Jelena Ostapenko), in sferturile de la Wimbledon (depasita de Johanna Konta) si in finala de la Cincinnati (invinsa categoric de Garbine Muguruza).

US Open-ul va debuta pe 28 august si se va incheia pe 10 septembrie, cu finala masculina de simplu. In Romania, competitia va fi in direct la Eurosport

Turneul va fi dotat cu premii totale de 50,4 milioane dolari, din care invingatorii la simplu vor fi recompensati fiecare cu 3,7 milioane.

Clasamentul WTA, primele zece pozitii:

1 Karolina Pliskova 6390 puncte (stationare)
2 Simona Halep 6385 (stationare)
3 Garbine Muguruza 5860 (+3 locuri)
4 Elina Svitolina 5650 (stationare)
5 Caroline Wozniacki 5350 (stationare)
6 Angelique Kerber 5146 (-3 locuri)
7 Johanna Konta 4750 (stationare)
8 Svetlana Kuznetsova 4410 (stationare)
9 Venus Williams 4126 (stationare)
10 Agnieszka Radwanska 3855 (stationare).