Nu este loc de nicio surpriză, diseară, pe Ilie Oană. Asta în ciuda afirmaţiilor optimiste ale lui Leo Grozavu, antrenorul oaspeţilor. Petrolul poate miza, după foarte multă vreme, pe cea mai mare parte a jucătorilor pe care-i are în lot. În fapt, în afara lui Priso, care este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, Răzvan Lucescu ar putea să trimită pe teren pe oricare dintre jucătorii Petrolului. Că Mutu şi Marinescu nu pot fi titulari, ei revenind după accidentări, este o altă poveste. Dar, până şi ei ar putea prinde minute diseară, mai ales dacă scorul o va permite. Şi sunt premise pentru a permite, de exemplu, revenirea pe teren a lui Marinescu, mult aşteptată de fanii petrolişti. FC Botoşani va avea trei absenţe importante, are o situaţie liniştitoare în clasament, în vreme ce Petrolul are o motivaţie superioară pentru obţinerea victoriei. Cu trei puncte, ploieştenii revin la un singur punct distanţă de Astra şi îşi refac avansul de şase puncte faţă de Dinamo, ocupanta locului al patrulea.

Cu Albin şi Teixeira în formă sportivă bună, este de aşteptat ca măcar unul dintre ei, dacă nu amândoi, să apară pe lista marcatorilor şi de această dată. Interesant va fi de urmărit dacă Alcenat va fi folosit ca mijlocaş dreapta, în absenţa lui Priso, sau se va apela la Zicu. Apoi, indiferent dacă va fi sau nu titular, Camara mai are o şansă, chiar mare, să dea şi el gol. Măcar acum!

Indiferent din ce perspectivă ai privi ,meciul de diseară dintre Petrolul şi FC Botoşani, este clar că victoria Petrolului este primul rezultat care îşi vine în minte.

Ar mai fi o miză, neoficială, pentru fotbaliştii Petrolului, la acest joc: să dea, pentru prima dată în acest sezon, patru goluri în acelaşi meci. Se poate?