Meciul cu Petrolul este privit de către jucătorii lui Swansea ca unul în care echipa galeză se poate reabilita după partida pierdută la scor, 1-4, cu Manchester United. Jose Canas, unul dintre fotbaliştii lui Swansea, aflat la primul sezon în tricoul “lebedelor negre” a declart că este esenţial ca la meciul cu Petrolul suporterii să fie la fel de activi precum în meciul cu United.” Chiar şi la 3-0 pentru United mă uitam în tribune şi vedeam cu toţi fanii noştri cântau de parcă noi conduceam. A fost incredibil şi sper ca aceeaşi atitudine să o aibă şi la meciul cu Petrolul, din Europa League”, a spus Canas.

Mijlocaşul spaniol a  punctat şi importanţa rezultatului din acest meci tur al play-off-ului cu Petrolul: “Este foarte important pentru noi să mergem în România, la meciul retur, cu un avantaj. Tocmai de aceea trebuie să facem un joc bun şi să câştigăm partida de acasă. Este esenţial şi pentru anularea rezultatului din meciul cu United”.

Swansea joacă meciurile de pe teren propriu pe Liberty Stadium (20 750 de locuri), o arenă care a fost inaugurată în 2005. Liberty Stadium este cel mai mic stadion din Premier League, dar este al treilea ca mărime în Ţara Galilor, după Millenium Stadium, din Cardiff şi Cardiff City Stadium. Pe Liberty Stadium nu se joacă doar meciuri de fotbal, arena fiind folosită şi pentru partide de rugby.

Galeria echipei Swansea se numeşte Jack Army şi are un nucleu de 3000 de fani care cântă în permanenţă, pe durata meciurilor de acasă.