La acţiunea de susţinere a lui Hamza Younes, care a avut loc aseară în faţa Palatului Administrativ, cei 300 de suporteri ai Petrolului care au participat au combinat, în repertoriul prezentat, lozincile anti-Mazăre cu acelea de apreciere la adresa lui Younes. De departe, scandarea favorită a fanilor a fost: România, stat poliţienesc! Aluzia la faptul că unul ca Mazăre poate face tot ceea ce vrea el fără să păţească nimic a fost simplă, la fel de simplă ca şi urarea: Mazăre, de ziua ta, să te salte DNA!

I-am auzit pe unii dintre trecători exprimîndu-şi indignarea pentru trivialităţile, deloc puţine, pe care le-au auzit din partea galeriei la adresa lui Mazăre. Semn că unii vor să pară ceea ce nu sunt. Nu te aştepţi ca la o astfel de manifestare să auzi cântându-se arii celebre din Aida sau Traviata, zic! Şi, ca să fim sinceri până la capăt, figurile astea ale lui Mazăre nu te pot face decât să-i refaci arborele genealogic.

O bilă neagră o reprezintă faptul că nu au fost la această acţiune reprezentanţi ai clubului Petrolul, cum ar fi fost normal, din punctul meu de vedere. Dar, pe de altă parte, au fost prezente oficialităţi ale oraşului, semn că dragostea pentru Petrolul nu ţine cont de funcţie. Logic. Consilierul local George Botez şi viceprimarul Iulian Teodorescu şi-au găsit timp să vină şi la mitingul suporterilor. Bine, probabil că au venit mai degrabă ca adevăraţi suporteri, nu din perspectiva funcţiilor pe care le au.

Şi, ca tacâmul să fie complet, am putut vedea aseară cum spectacolul făcut de galeria Petrolului în centru a adus aproape şi un ploieştean care ieşise din casă pentru a-şi plimba câinele. Mă rog, aşa am dedus eu, deşi se prea poate să fi fost invers: câinele să fi vrut să asiste la spectacol şi să-l fi târât şi pe bietul om, împotriva voinţei sale, în faţa Casei Albe.

GALERIE FOTO (click pe foto pentru a le mări)