Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a interzis difuzarea mesajului „USL trăieşte“ din spoturile apărute pe televiziuni, care au decis că legislaţia audiovizualului încalcă informarea corectă a publicului.

„Este o informaţie falsă, transmisă prin intermediul unui spot publicitar politic, care trebuie să intre în legalitate începând de astăzi (joi, n.r.), având în vedere că mai sunt trei zile de campanie. Nu cred că trebuie să punem la îndoială că USL nu mai trăieşte în sensul de alianţă politică între PSD şi PNL pentru guvernare. S-a retras PNL de la guvernare“, a spus Narcisa Iorga, membru al CNA.

Radu Călin Cristea, alt membru al CNA, a spus că pentru desfiinţarea unei alianţe politice trebuie să existe o plângere la tribunal. „Tribunalul să pună pe rol această situaţie şi să constate că USL nu mai există ca alianţă politică şi, în baza acestei sentinţe definitive a tribunalului, într-adevăr alianţa din punct de vedere juridic să fie denunţată, să fie validată inexistenţa ei", a spus acesta. De asemenea, acesta a precizat că "Autoritatea Electorală Centrală nu s-a pronuţat asupra acestei speţe şi nu există o decizie la nivel naţional“, a spus şi Cristea.