Premierul Victor Ponta a pierdut legătura cu realitatea. Altfel nu ne putem explica afirmaţia halucinantă pe care a făcut-o  la Târgu Jiu acolo unde a fost prezent la festivităţile noului an şcolar.

"Noi am luat decizia de a veni în secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare. O astfel de reformă deranjează multe interese, unii o să piardă bani şi au contestat reforma. Au sprijinitori în politică şi în mass-media, că cine are bani are şi sprijinitori de cumpărat. Nu ştiu dacă mai e vreun copil, chiar şi de clasa I, care să nu ştie să umble pe computer, să nu aibă telefon cu Internet. Nu putem rămâne cu manuale vechi din cauza celor care au bani să cumpere politicieni. Îmi pare rau că au blocat clasa I, dar şcoala românească are nevoie de o reforma", a declarat Victor Ponta.

Prima zi de şcoală începe fără Abecedar la clasa întâi, după ce Ministerul Educaţiei a fost obligat să reia procedurile de licitaţie pentru manualele digitale. La toate celalte clase, de gimnaziu şi liceu, elevii vor învăţa după aceleaşi cărţi de acum 10-15 ani.