Fostul deputat PDL Sever Voinescu a afirmat că Vasile Blaga a reuşit să scoată tot ce e mai rău din cei de care s-a înconjurat şi care fac zid in jurul lui. "Demonul gloriosului partid comunist din China a pătruns între ei", comentează ironic ploieşteanul Sever Voinescu, care afirmă că suspendarea lui Cristian Preda dovedeşte "o gravă închidere a minţii la vârful partidului".
Într-un interviu acordat Ziare.com, Sever Voinescu mai spune că "reformiştii" se bucură de respect şi chiar de admiraţie în straturile profunde ale partidului. Venirea lor în PDL a fost unul dintre cele mai bune lucruri făcute de Traian Basescu, dar "când puterea lui a îmbătrânit", nu a mai putut învinge forţa de respingere dintre "cele două lumi greu conciliabile".
Fostul deputat e convins de buna credinţă a lui Cătălin Predoiu, dar şi că Dreapta are lideri nu şi proiect, deşi ar putea să se unească în jurul unor idei, cum ar fi Europa, relansarea economică şi statul de drept. "Idei mari. Dar nu poţi pune ideile mari în gura pigmeilor", atacă din nou Sever Voinescu echipa Blaga.